Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Zastoji u saobraćaju u Njemačkoj i dan prije velikog štrajka

Njemački sindikati pozvali su hiljade radnika zaposlenih u saobraćaju da organizuju jednodnevni štrajk jer zaposleni u tom i drugim privrednim sektorima traže povećanje plata

Povećani broj putnika u Njemačkoj koristi vozove i druga prevozna sredstva kako bi otputovali prije nego što počne štrajk radnika koji će zaustaviti saobraćaj u zemlji u ponedjeljak. Zastojima u saobraćaju su se, međutim, suočili i putnici koji su krenuli dan ranije jer je aerodrom u Minhenu već zatvoren.

Tehnički problemi koji su uticali na njemačku avio-kompaniju Lufthanza u Frankfurtu doveli su do kašnjenja i otkazivanja letova na najvećem aerodromu u državi.

Aerodrom u Minhenu, drugi najprometniji u zemlji, saopštio je da zbog štrajka neće biti redovnih putničkih ili teretnih letova ni danas ni sjutra.

Ukupno je odloženo oko 1.500 letova, a polijetanja i slijetanja su bili mogući samo za hitne slučajeve, prenijela je njemačka novinska agencija DPA.

Njemački sindikati pozvali su hiljade radnika zaposlenih u saobraćaju da organizuju jednodnevni štrajk jer zaposleni u tom i drugim privrednim sektorima traže povećanje plata kako bi pratile visoku inflaciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve