Bijela kuća je negirala da je predsjednik Tramp obaviješten da je ruska vojska ponudila nagrade militantima povezanim sa talibanima za ubistvo vojnika SAD.

Foto: AP

Ubistvo vojnika dogodilo se u Avganistanu, a kako je navedeno Tramp nije obaviješten od strane američkih obaviještajnih službi.

Demokratski predsjednički kandidat Džo Bajden kritikovao Trampa zbog izostanka akcija spram Moskve.

U saopštenju Bijele kuće se navodi da ni predsjednik ni potpredsjednik Majk Pens nisu obaviješteni o navodnoj nagradi ruske obavještajne službe, prenijela je agencija Rojters.

Prema pisanju lista Njujork tajms, ruska vojna obavještajna služba povezana sa pokušajima ubistva u Evropi ponudila je nagrade za uspješne napade na američke i savezničke trupe u toku prošle godine, kao i da su islamski militanti i njihovi naoružani saveznici dobili neki novac na taj način.

Tajms tvrdi da je Tramp dobio obavještenje o tome, ali da nije odobrio preduzimanje mjera kao odgovor na ovakvo ponašanje Rusije.

Trampov rival Džo Bajden izjavio je da bi ove vijesti, ukoliko su tačne, predstavljale “zaista šokantno otkriće”.

On je istakao da Tramp ne samo da se nije osvetio za ovaj potez, koji je ocijenio kao “nečuveno kršenje međunarodnog prava”, već je nastavio da se ponižava i brani pred Putinom.

Bajden je obećao da će Putin snositi posljedice za takvo ponašanje ukoliko on pobijedi na izborima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve