Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

SJEDINJENJE DRŽAVE POMNO PRATE SVAKI POTEZ MOSKVE: “Pronašli smo ruskog špijuna u UN-u!”

UN-ov portparol Stephane Dujarric potvrdio je američki zahtjev na svojoj dnevnoj press-konferenciji.

Sjedinjene Države su zatražile u UN-u odlazak “ruskog obavještajnog agenta koji radi u Ujedinjenim nacijama”, navodi se u saopštenju američke diplomatske misije u toj organizaciji.

“Dana 28. februara SAD je pokrenuo postupak tražeći odlazak ruskog obavještajnog agenta koji je radio u UN-u, a zloupotrijebio je svoje pravo boravka u SAD-u”, rekla je portparolka američke misije, a zahtjev dolazi usred ruskog rata u Ukrajini.

UN-ov portparol Stephane Dujarric potvrdio je američki zahtjev na svojoj dnevnoj press-konferenciji. Odbio je iznijeti pojedinosti o radnom mjestu tog zaposlenog, otkriti njegov pol i reći radi li za UN-ovog glavnog sekretara Antonija Guterresa na 38. spratu staklene zgrade na Manhattanu gdje su njegovi kabineti.

“Dotična osoba radi u sekretarijatu UN-a”

Stephane Dujarric je rekao da dotična osoba radi u “sekretarijatu” UN-a i da zbog prava na ličnu privatnost i “osjetljivost” predmeta ne može dati drugi komentar.

SAD je još u ponedjeljak odlučila o izgonu do 7. marta dvanaest članova ruskog diplomatskog izaslanstva u UN-u pod optužbom za “špijunažu”.

“To je znak neprijateljstva prema našoj zemlji”, reagovao je ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov u saopštenju objavljenom na Facebooku, dodajući da taj korak američke uprave podstiče “krajnje razočaranje” i Moskva ga “nipošto ne prihvata”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve