Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Neviđeni snimak do sada: Putin sa dužom kosom, igra pikado, stoni-tenis

Do sada neviđeni snimak Putina objavila je finska televizijska kuća YLE, a video je snimljen u toku prvomajskih praznika ubrzo pošto je ruski predsjednik – tada 40-godišnjak i KGB-ov oficir – postao savjetnik Anatolija Sobčaka, tadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga

Na društvenoj mreži X objavljen je video snimak ruskog predsjednika Vladimira Putina na putovanju, u Finskoj tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

Do sada neviđeni snimak Putina objavila je finska televizijska kuća YLE, a video je snimljen u toku prvomajskih praznika ubrzo pošto je ruski predsjednik – tada 40-godišnjak i KGB-ov oficir – postao savjetnik Anatolija Sobčaka, tadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga, piše The Guardian.

U videu Putin i Sobčak igraju stoni tenis protiv gradonačelnikovih tjelohranitelja. U jednom trenutku Putin se osmjehuje i više puta se češka po vratu. Društvo kasnije odlazi u ribolov, a Putin, očito svjestan da ga snimaju, okreće leđa kameri.

Na povratku iz ribolova Putinova tadašnja supruga, Ljudmila, vadi ulov, štuku, a na snimku se mogu vidjeti i njihove dvije ćerke, Marija i Katerina.

Video je snimljen u ugostiteljskoj vili u vlasništvu finske kompanije Thomesto koja je uvozila drvnu građu iz Rusije. Drvena vila nalazila se na ostrvu Torso, u Raseborgu, oko 97 kilometara zapadno od Helsinkija, na južnoj obali Finske.

Putin se vratio u Lenjingrad – sada Sankt Peterburg – 1990. nakon što je pet godina proveo kao obavještajni oficir KGB-a u istočno-njemačkom gradu Dresdenu. Pridružio se Sobčakovom timu i postao šef odbora za spoljne poslove, odgovoran za trgovinske poslove i strana ulaganja.

Iz tog razdoblja datiraju i prve optužbe protiv Putina za korupciju. Putin tvrdi da je dao ostavku u KGB-u u avgustu 1991. u znak protesta zbog neuspješnog državnog udara protiv Mihaila Gorbačova. Prema izvoru YLE-a, Putin je tokom posjete potvrdio da je radio za špijunsku agenciju.

Inače, video prikazuje i grupu kako opušteno ruča uz pivo i vino u drvenoj kolibi. Sobčak sjedi u čelu stola, a može se vidjeti kako Putin žustro žvaće. Kad je gradonačelniku poslužen veliki komad mesa, Putin se našalio na račun tržišne ekonomije – uvedene u Rusiji nakon pada komunizma.

Prema izvoru YLE-a, Putin je u vili Raseborg rekao vrlo malo. Postavio je jedno pitanje: Šta bi se dogodilo da “milion i po Rusa” pređe granicu s Finskom, budući da su u to vrijeme Rusi patili od akutne nestašice hrane i osnovnih dobara.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve