Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. ne ostavlja nikakvu sumnju da je crnogorski sistem pravde ispolitizovan i podložan spoljnoj manipulaciji, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije za “Eurasiadaily”.

Poručili su i da odnosi dvije zemlje nikada u istoriji nijesu bili gori.

“S obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda optuženih u slučaju, uključujući i dva ruska državljana, očekivana je”, poručili su iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Za Moskvu, dokazi koje je predstavio tužilac “jasno su i nedvosmisleno pokazali apsurdnost i nedosljednost teze o navodnoj zavjeri koja je nametnuta više od dvije godine”.

“Još jednom, kategorički negiramo mogućnost zvaničnog učešća ruske strane u inkriminisanim pokušajima organizovanja nezakonitih radnji i smatramo da su takve optužbe apsolutno neosnovane. Sudsku odluku smatramo prvenstveno elementom oportunističke unutrašnje političke borbe čiji je cilj eliminisanje protivnika aktuelne vlasti. Taj neprijateljski korak može samo pogoršati negativne u rusko-crnogorskim odnosima, koji su već na najnižoj tački u njihovoj čitavoj istoriji”, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, Vijeće sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici izreklo je prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

Mugoša je saopštila da su svi optuženi u slučaju za pokušaj terorizma, među kojima su lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i dva ruska državljanina Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, krivi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve