Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije podnijela ostavku

Odlaskom Brejvremanove, ionako uzdrmana vlada Liz Tras zapada u još veće probleme

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman podnijela je ostavku tokom razgovora sa premijerkom Liz Tras, javio je BBC.

Brejvermanova se povukla nakon samo šest sedmica na funkciji – zato što je prekršila vladina pravila o bezbjednosti time što je zvanični dokument poslala sa ličnog mejla.

U pismenom obrazloženju ostavke, ona je navela da se vlada mora oslanjati na ljude koji „prihvataju odgovornost za sopstvene greške“.

Prema njenim riječima, „kad se pravimo da nismo pravili greške i kad se nadamo da će se stvari same od sebe riješiti nekom magijom – to nije ozbiljna politika.“

U svom pismu Suela Brejverman je izrazila „zabrinutost u pogledu pravca“ u kojem ide nova britanska vlada sa premijerkom Trus na čelu.

„Ne samo što smo prekršili ključna obećanja koja smo dali našim glasačima, već se i ja imam ozbiljnih bojazni u pogledu posvećenosti ove vlade onom što je proklamovala, a to je smanjenje ukupnog broja migranata i zaustavljanje ilegalne migracije – naročito onih opasnih, prekomorskih u malim brodovima“, navela je Brejverman.

Ova sada bivša ministarka bila je vatreni zagovornik Bregzita i bila je čvrsto na desnom krilu britanske Konzervativne partije.

U međuvremenu, britanska premijerka je iz vlade dobila informaciju da je Brejvermanova prekršila pravila ne samo slanjem zvaničnog dokumenta sa privatnog mejla već i dostavljanjem dokumenta licu koje nije ovlašćeno da ga primi.

Njen naslednik na funkciji biće Grant Šaps.

Odlaskom Brejvremanove, ionako uzdrmana vlada Liz Tras zapada u još veće probleme.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve