Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Jerevan: U oružanom napadu Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu tri policajca ubijena

''Tri policajca su poginula'', navele su lokalne vlasti i dodale da je četvrti policajac zadobio prostrijelnu ranu u grudi i da je prebačen u bolnicu

Tri osobe su ubijene i jedna je ranjena u oružanom napadu u oblasti Nagorno Karabaha, saopštile su jermenske vlasti i dodale da je grupa “diverzanata” azerbejdžanske vojske ujutru pucala na policijski automobil.

”Tri policajca su poginula”, navele su lokalne vlasti i dodale da je četvrti policajac zadobio prostrijelnu ranu u grudi i da je prebačen u bolnicu.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je demantovalo tu verziju, navodeći da je do razmjene vatre došlo poslije pokušaja kontrole vozila za koja se sumnja da su prevozila oružje iz Jermenije u oblast Nagorno Karabaha.

Jermenija i Azerbejdžan su se 2020. sukobile oko kontrole područja Nagorno-Karabaha. Sukob je okončan mirovnim sporazumom kojim je priznata pobjeda snaga Azerbejdžana. Dogovor je postignut uz pomoć Rusije.

Nagorno-Karabah, teritorija na kojoj uglavnom žive Jermeni, otcijepio se od Azerbejdžana, što je dovelo do rata koji je tokom 90-ih godina odnio 30.000 života.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve