Petak, 19 Jula, 2024
Rubrika:

Italija: Zbog slavlja nakon EP u fudbalu, porast zaraženih koronom

Hiljade navijača okupile su se na ulicama Rima 12. jula kako bi pozdravili italijanske fudbalere koji su se vozili u otvorenom autobusu

Zdravstveni stručnjaci u Italiji naveli su da su slavlja širom zemlje, posle trijumfa fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, uticala na porast broja zaraženih koronavirusom.

Hiljade navijača okupile su se na ulicama Rima 12. jula kako bi pozdravili italijanske fudbalere koji su se vozili u otvorenom autobusu.

U poslednja tri dana zabilježen je porast broja zaraženih u regionu Lacio u kome se nalazi i Rim. Ta regija imala je najveći dnevni broj novih slučajeva u subotu.

Specijalista pedijatrije Franko Lokateli, koji je savjetnik italijanske Vlade oko antipandemijskih mjera, rekao je za list Republika da su „okupljanja i gužve pomogle da virus cirkuliše“.

On je naveo da je sada prosječna starost zaraženih koronavirusom u Italiji 28 godina.

Italijanska reprezentacija osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je 11. jula na londonskom Vembliju posle jedanaesteraca pobijedila Englesku sa 3:2. Posle regularnog dijela i produžetaka bilo je 1:1.

IzvorBeta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve