Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Humanitarna organizacija: Oko 70.000 djece raseljeno zbog turske ofanzive u Siriji

Organizacija Save the children je navela da su mnogi od raseljenih našli sklonište u oko 25 škola u gradu Hasakeh, jugoistočno od oblasti gdje je Turska 9. oktobra započela ofanzivu protiv Kurda na sjeveroistoku Sirije

Međunarodna humanitarna organizacija Sejv d čildren (Save the children) saopštila je da je oko 70.000 djece raseljeno od početka turske ofanzive na sjeveroistoku Sirije, dok Ujedinjene nacije navode da je više od 176.000 ljudi bilo primorano da bježi.

Foto: AFP/Bulent Kilic

Organizacija Sejv d čildren je navela da su mnogi od raseljenih našli sklonište u oko 25 škola u gradu Hasakeh, jugoistočno od oblasti gdje je Turska 9. oktobra započela ofanzivu protiv Kurda na sjeveroistoku Sirije.

Humanitarna grupa je navela da u tom gradu i okolnim oblastima nema tekuće vode jer su u borbama oštećene pumpe za vodu.

Direktorka tima te grupe za reagovanje u Siriji Sonja Kuš pozvala je na neograničen pristup djeci kojoj je potrebna pomoć.

Primirje kurdskih i turskih snaga postignuto uz posredovanje SAD smanjilo je količinu nasilja, ali ono ističe sjutra uveče.

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve