Grčka se nada početku turističke sezone od 1. jula, izjavio je danas premijer Kirijakos Micotakis prvog dana ublažavanja mjera zabrane kretanja.

“Grčka će u najboljem slučaju početi 1. jula svoje turističke aktivnosti i radimo na tome”, rekao je Micotakis u intervjuu američkoj televizijskoj mreži CNN.

Micotakis je rekao da ukoliko se turisti testiraju na korona virus prije dolaska i ako imaju (ljekarski) nadzor, onda ovogodišnja turistička sezona ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od prethodnih.

Putnici koji stižu u Grčku trenutno moraju na testiranje po dolasku na aerodrom, posle čega odlaze u hotel na karantin do rezultata testa. I ako je putnik negativan na test, mora da provede 14 dana u samoizolaciji.

U Grčkoj je od korona virusa preminulo 146 osoba, a zaraženo je 2.632.

Grčka je počela danas sa postepenim ukidanjem restriktivnih mjera koje su trajale 42 dana kako bi se spriječilo širenje korona virusa u toj zemlji.

Od jutros, ljudi u Grčkoj mogu da izlaze iz svojih domova i ne moraju da šalju poruke ili dobiju pisanu dozvolu za boravak na otvorenom, navode vlasti te zemlje.

Otvorena su takođe i prva preduzeća kao deo najava vlasti o postupnom ponovnom otvaranju ekonomije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve