Brat Džordža Flojda Terens Flojd poručio je demostrantima da protesti i nasilje neće vratiti njegovog brata. Smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, ugušenog prilikom hapšenja zbog sumnje da je plaćao falsifikovanom novčanicom, izazvala je višednevne proteste širom SAD, a u najmanje 40 gradova uveden je policijski čas.

Foto: EPA

Terens Flojd je, na mjestu pogibije svog brata, okupljene pozvao na mir, poručujući da uništavanje neće nikako vratiti njegovog brata.

On je poručio to u emotivnom obraćanju okupljenima na mjestu gdje je policajac koljenom pritiskao vrat njegovog brata zbog čega je on preminuo.

“Hajde da promijenimo ovo. Uradimo ovo mirno, molim vas”, rekao je.

On je pozvao razgnjevljene građane da se okrenu biralištima umjesto neredima.

“Ja nijesam ovde kako bih pravio haos u mojoj zajednici. Šta vi radite? Ne radite ništa”, Upitao je.

Naravno da smo uznemireni, ali, kako je rekao, ne želimo da bude više ponavljanja.

“Poslije svakog slučaja policijske brutalnosti, uvijek se ista stvar dešavala. Protestujete svi, uništavate, a oni se ne mrdaju. A zašto se ne mrdaju? Zato što to ništa nije njihovo, to je naše. Hajde da ovo uradimo drugačije. Hajde da ne mislimo više da naš glas nije bitan i da glasamo”, poručio je.

Terens Flojd je pozvao demonstrante da se obrazuju.

“Ne glasajte samo za pedsjednika, glasajte za kandidate, glasajte za sve. Obrazujte se, ne čekajte da vam neko drugi kaže ko ste. Obrazujte se i tako ćete znati za koga glasate”, istakao je on.

Okupljena masa uzvikivala je tokom njegovog govora: “Ko je on? On je Džordž Flojd”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve