AP: Stražari falsifikovali da su obilazili Epsteina svakih pola sata

Kako se navodi u izvještaju AP-a snimci nadzornih kamera pokazali su da stražari nisu obilazili zatvorsku jedinicu u kojoj je bio smješten Epstein a da su unosi u zapisnik pokazivali suprotno

Zatvorski stražari koji su radili u jedinici u kojoj je prošlu subotu pronađen mrtav američki milijarder Jeffrey Epstein osumnjičeni su da su falsifikovali unose u zapisnike kako bi prikazali da obilaze njegovu ćeliju svakih pola sata, što prema pisanju AP-a i izjavama osoba bliskim njegovom slučaju, nije bilo tačno.

Epstein je pronađen mrtav u zatvorskoj jedinici prošle subote foto Rojters

 

Kako se navodi u izvještaju AP-a snimci nadzornih kamera pokazali su da stražari nisu obilazili zatvorsku jedinicu u kojoj je bio smješten Epstein a da su unosi u zapisnik pokazivali suprotno.

Milijarder Jeffrey Epstein pronađen je bez znakova života u svojoj zatvorskoj ćeliji, gdje je čekao suđenje zbog optužbi za seks trgovinu. Njegovo tijelo otkriveno je u subotu u 06:30 po lokalnom vremenu u New Yorku. Na njegovom tijelu je obavljena autopsija ali detalji još uvijek nisu poznati.

U trenutku njegove smrti Epstein je bio u zatvoru bez kaucije i suočavao se do 45 godina zatvora zbog optužbi za trgovinu seksom, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja maloljetnih djevojaka.

Epstein se nalazio pod nadzorom nakon što je dvije sedmice ranije pronađen sa ranama oko vrata i u polusvjesnom stanju. No krajem jula skinut je sa nadzora i vraćen u posebne smještajne jedninice u zatvoru.

Komentari

avatar