Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Anketa: Podrška Putinu prvi put pala ispod 50 posto, sve manje Rusa opravdava invaziju

Utvrđeno je da je više od 60 odsto ispitanih muškaraca uvjereno da će se pojaviti u vojnoj kancelariji nakon što dobiju poziv za mobilizaciju, a još 15 odsto je tu mogućnost navelo kao najvjerovatniju. Samo 11 odsto njih smatra da nisu podložni mobilizaciji, a još manji broj, njih četiri odsto, namjerava da ignoriše poziv ili napusti zemlju

U Rusiji je sprovedeno istraživanje o odlukama predsjednika Vladimira Putina. Sprovedeno je od 29. septembra do 1. oktobra, i u njemu je učestvovalo 1.610 ispitanika, dok je statistička greška oko 2,5 odsto.

Više od 60 odsto ispitanika podržava mobilizaciju

Pokazalo se da 64 odsto ispitanika podržava odluku o djelimičnoj mobilizaciji. Mobilizaciju je podržalo 56 odsto ispitanika starosti od 18 do 26 godina, dok je podrška kod starijih od 44 godine veća od 70 odsto.

Među argumentima u korist mobilizacije ispitanici su najčešće navodili potrebu odbrane otadžbine (56 odsto), potrebu vojske za većim brojem ljudstva (22 odsto), potrebu za bržim okončanjem specijalne vojne operacije (22 odsto). odsto) i povjerenje u odluke šefa države (10 odsto). Kao kontraargument, najčešća je bila teza da profesionalni vojnici treba da ratuju (67 odsto), piše Komersant.

Utvrđeno je da je više od 60 odsto ispitanih muškaraca uvjereno da će se pojaviti u vojnoj kancelariji nakon što dobiju poziv za mobilizaciju, a još 15 odsto je tu mogućnost navelo kao najvjerovatniju. Samo 11 odsto njih smatra da nisu podložni mobilizaciji, a još manji broj, njih četiri odsto, namjerava da ignoriše poziv ili napusti zemlju, piše IndexHR.

Njih 15 odsto tvrdi da u njihovom okruženju ima ljudi koji su već napustili zemlju ili namjeravaju da to učine, što je pet odsto više nego u martu ove godine. Većina onih koji odlaze ili planiraju da odu su mlađi od 34 godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve