Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Željko Obradović je već jednom uradio dvostruki brejk u gostima

Prvi put u istoriji Real je na svom parketu izgubio prvi meč u plej-ofu na evropskoj sceni, a Partizan je to uradio u oba meča.

Partizan je dva puta pobijedio Real u Madridu za samo dva dana i nalazi se na korak od plasmana na finalni turnir u Kaunasu, ali zbog tuče na kraju meča ostaje pitanje u kakvom sastavu će moći da igraju timovi treću utakmicu, a time i Partizan u Kaunasu.

U 13 prethodnih evroligaških sezona su odigrane 52 četvrtfinalne plej-of serije na tri dobijene utakmice. Samo jednom do večeras se desilo da autsajder, odnosno nenosilac, povede 2:0 u pobjedama poslije prva dva meča u gostima.

Prvi put u istoriji Real je na svom parketu izgubio prvi meč u plej-ofu na evropskoj sceni, a Partizan je to uradio u oba meča.

Ipak, nije prvi put u istoriji Evrolige da Željko Obradović kao trener pobijedi bolje plasiranu ekipu u oba meča u gostima, pošto je isti podvig napravio u sezoni 2016/17. kada je u četvrtfinalu Fenerbahče oba puta u Atini pobijedio Panatinaikos.

Ono što je zajedničko u oba slučaja, jeste činjenica da je Obradović sa Fenerbahčeom tada pobijedio svoj nekadašnji tim, a sada je to uradio i sa Partizanom, pošto je nekada sjedio i na klupi Reala iz Madrida.

Inače, sa sva četiri pomenuta tima Obradović je bio prvak Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve