Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zanimljiva izjava: Figo otkrio kao koja su hrana Mesi i Ronaldo

Luis Figo je opisao Mesija i Ronalda na svoj način. Legendarni Portugalac u sjanom stilu uporedio dvojcu najboljih igrača u proteklih desetak godina

Fudbalski rat Kristijana Ronalda i Lionela Mesija traje godinama.

Brojni mediji su ih upoređivali, davali prednost jednom ili drugom.

Luis Figo ih je opisao na svoj način. Legendarni Portugalac u sjanom stilu uporedio dvojcu najboljih igrača u proteklih desetak godina

Fudbal u Rusiji ima svoje zvezde i zvezice, ali sve njih je prethodnih dana zasenila nekadašnja velika svetska zvezda – Luis Figo. Bivši portugalski reprerezentativac posetio je najveću zemlju na planeti u cilju promocije najvažnije sporedne stvari na svetu, pa su se tamošnji mediji utkrivali da razgovaraju sa vlasnikom Zlatne lopte iz 2000. godine, u vreme kada je po zelenom tepihu plesalo mnogo fudbalskih umetnika. Smatra da ih ima i danas, a trenutno izdvaja jednog.

– Najbolji fudbaler u ovom trenutku je Kilijan Mbape. Pored toga što je talentovan i već igra na najvišem nivou, još je veoma mlad. Ako nastavi da napreduje i raste kao fudbaler, vrlo dugo će biti najbolji, rekao je Figo.

Kup kralja, subota – 22.00: (6.00) Atletik Bilbao (4,20) Barselona (1,55)

Nije se libio da povuče paralelu između njegove epohe i sadašnjosti.

– U moje vrijeme 15-20 ljudi je zapravo moglo da osvoji Zlatnu loptu svake godine. Možda je bila takva generacija… U proteklih desetak godina samo su dvojica podigla ovu nagradu. Ali, to nije zbog manjka talenta, već su samo njih dvojica, Leo Mesi i Kristijano Ronaldo, bili predobri, kazao je Figo i dodao:

– Teško pitanje ko je bolji. Teško mi je da ih uporedim. To vam je kao da upoređujete tartufe i kavijar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve