Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Zalet iz Podgorice

Plavljani će se okupiti u Podgorici, a u glavnom gradu boraviće do 23. januara. Potom slijedi selidba na Crnogorsko primorje, kontrolne utakmice…

Fudbaleri Jezera sjutra počinju pripreme za nastavak sezone u Meridianbet 1. CFL.

Plavljani će se okupiti u Podgorici, a u glavnom gradu boraviće do 23. januara. Potom slijedi selidba na Crnogorsko primorje, kontrolne utakmice…

– Imali smo i više nego dovoljno vremena za odmor. Sada moramo da radimo. Proljeće će sigurno biti teže od jeseni, veliki će biti svaki bod i moramo na pravi način da se spremimo za ono što nas čeka u prvenstvu – rekao je trener Rade Petrović, koji nastavlja:

– Uvodnu fazu trenažnog procesa sprovešćemo u Podgorici, a nakon toga idemo u Budvu. Dvije sedmice bićemo smješteni u hotelu Splendid. Uprava se potrudila da nam obezbijedi odlične uslove i na nama je da to iskoristimo u najboljoj mogućoj mjeri. Tokom priprema odigraćemo pet kontrolnih utakmica. Prvi rival biće Adria 20. januara, a zatim Bokelj, Budućnost, Otrant i Podgorica. Generalku pred početak druge polusezone zakazali smo protiv Koma – dodao je mladi stručnjak.

Redove Jezera napustio je vezista Aldin Ažović, koji je jesenas nastupio u svakoj od 19 ligaških utakmica, a postigao je i dva gola.

Praznina je ostala i u zadnjoj liniji nakon odlaska Jovana Pajovića u Uzbekistan.

– Imamo deficit u sredini poslije Adžovićevog prelaska u Petrovac. On je bio standardan i moraćemo da potražimo zamjenu. Velike su šanse da ćemo ostati i bez štopera Pajovića koji je blizu angažmana u jednom klubu iz uzbekistanske druge lige. Postojala je mogućnost da odu Bošnjak i Dedić, ali obojica ostaju. Potrebno nam je četiri-pet novih igrača. Nije lako angažovati pojačanja u zimskom prelaznom roku. Nude nam brojna rješenja, ali ne smijemo da pogriješimo. Pratimo tržište i u skladu sa mogućnostima pokušaćemo da dovedemo momke koji će podići kvalitet tima – ističe Petrović.

Plavljani su dugo bili hit jeseni, ali su pred zimski raspust tu ulogu prepustili Arsenalu.

Jezero ja na pauzi prvi tim iznad crte koja razdvaja mirnu luku i zonu baraža.

– Jedno vrijeme smo bili u dobrom ritmu, pri samom vrhu tabele, ali kako je prvenstvo odmicalo – stizali su kartoni i povrede. To se odrazilo na rezultate. Da nam je nakon ljetos ponudio da na polusezoni budemo iznad zone baraža – prihvatili bi smo. Zadovoljni smo i ovako, ali ostaje žal za još nekim bodom – zaključio je strateg Jezera, koje je sedmo na tabeli, sa 22 boda, dva više od osmoplasiranog Rudara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve