Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Bila sam fokusirana i znala sam da ću uspjeti

Vuković je istakla da je u Crnu Goru stigla juče da vidi svoje, i da je u putu dočekala informacija da je izabrana za najbolju sportistkinju

Povodom proglašenja za najboljeg sportistu 2022. godine u Crnoj Gori, Marija Vuković je u emisiji “Dnevna soba” kazala da ove godine tu titulu nije očekivala jer je bila velika konkurencija.

Vuković je istakla da je u Crnu Goru stigla juče da vidi svoje, i da je u putu dočekala informacija da je izabrana za najbolju sportistkinju.

“Stigla sam u Crnu Goru u četvrtak, bila sam par dana u Beogradu sa sestrom i bratom. Došla sam da vidim moje, a u putu me je dočekala informacija da sam izabrana za najbolju sportistkinju Crne Gore, tako da ću produžiti još koji dan neplanirano”, navela je Vuković.

Istakla je da je na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Minhenu imala “čudan” osjećaj da će sve biti kako treba, i da je tamo otišla sa ciljem.

“Otišla sam tamo sa nekim ciljem i znala sam da sam spremna i da treba da iskoristim trenutak. Nakon kvalifikacija sam imala neki čudan osjećaj da će sve to biti kako treba, bile je neka drugačija energija. Htjela sam da mi finale prođe u uživanju i stvarno sam uživala i baš kao i prošle godine kada su bile Olimpijske igre nisam obraćala toliko pažnju na druge, na to koliko one skaču, koliko će mi trebati za medalju, nego sam svaki skok išla opušteno i samo sa nekom vjerom”, kazala je Vuković.

Navela je da kada je došlo do toga da 195 cm dva puta sam ruši, a do tada je svaki skok bio iz prvog, pomislila je da li “moguće da će završiti takmičenje tako”.

“Tada sam nekako skupila snage i kao da sam znala eto to je to, znam da to imam u nogama i ovo je danas moje ja ću to da uzmem i, evo, hvala Bogu i desilo se”, kazala je Vuković.

Podsjetimo, Vuković je ove godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu i zlato na Mediteranskim igrama. Ona se nalazi na devetom mjestu svjetske rang liste.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve