Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Start koji obećava

Nebo-plavi su četvrti na tabeli, sa 10 bodova, a uz Sutjesku su najefikasniji tim lige sa 11 datih golova

Poraz na premijeri, pa tri pobjede u četiri sljedeće utakmice – Petrovac na startu sezone pokazuje nešto novo, mnogo bolje od prošle takmičarske godine kada je kroz baraž izborio opstanak u elitnom rangu.

“Nebo-plavi“ su četvrti na tabeli, sa 10 bodova, a uz Sutjesku su najefikasniji tim lige sa 11 datih golova.

Početak kakav je mogao da poželi trener Nenad Vukčević.

– Samo da ovako nastavimo – kaže kormilar primorskog prvoligaša, koji nastavlja:

– Zadovoljni smo odvijanjem situcije na startu. Igramo dobro, dajemo golove… U prvom kolu smo izgubili od Mornara na svom terenu, ali to nas nije pokolebalo. Nakon toga smo savladali Podgoricu, Jezero i Rudar, a remizirali sa Zetom. Sve je krenulo kako treba – ističe Vukčević.

Petrovčani su se do sada pokazali kao majstori za preokrete.

Gubili su od Jezera i Rudara, a obje utakmice su riješili u svoju korist. Posebno je bio interesantan prošli meč sa Pljevljacima kojima su dva puta zatresli mrežu u sudijskoj nadoknadi – za konačnih 4:3 pod Malim brdom.

– Imali smo zaostatak i protiv Zete, pa smo poveli. Ostaje žal što i taj duel nijesmo dobili. Ekipa je pokazala karakter, energiju i kvalitet u utakmicama koje smo pobijedili poslije preokreta. Vjerujem da smo na pravom putu – poručio je Vukčević.

Nije baš sve potaman kormilaru Petrovca. Ima stvari koje želi da popravi.

– Raduje me to što imamo dobru realizaciju, ali brine me odbrana. Ima situacija u kojima olako primamo golove. To pod hitno moramo da riješimo. Činjenica je da nijednom do sada nije igrala ista četvorka u zadnjoj liniji, a to jeste jedan od razloga nesigurnosti. Ipak, želim da budemo mnogo čvršći pozadi. Posvetićemo se tom segmentu tokom reprezentativne pauze – kaže strateg ”nebo-plavih” koji imaju gol razliku 11:8.

Uoči odlaska na odmor ekipa sa Primorja u subotu gostuje Danilovgrađanima.

– Iskra je čvrsta, ozbiljna, dobro izgleda na terenu. Domaćini su i pripada im uloga favorita. Biće teško, ali potrudićemo se da iskoristimo neki svoj trenutak. U našoj ligi nema tajni, sve se zna. Sa Iskrom smo dva puta igrali tokom priprema i neće biti nikakvih iznenađenja. Spremamo se za novi duel. Nadam se da ćemo biti uspješniji – zaključio je Vukčević, koji neće biti na klupi tokom meča na stadionu ”Braća Velašević” zbog isključenja protiv Rudara u prethodnom kolu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve