Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vlado Popadić: Španija je favorit za medalju

Crna Gora je mnogo oscilirala u igri, ali je nakon peteraca slavila protiv Francuske i došla do važnih bodova na otvaranju Evropskog prvenstva.

Prije puta u Dubrovnik Crna Gora je odigrala pripremni meč sa vaterpolistima Francuske i ubjedljivo slavila protiv kombinovanog tima “trikolora”, ali je u prvom kolu Evropskog prvenstva viđen potpuno drugačiji meč u kojem je naš rival uglavnom imao rezultatsku prednost.

Početnih 2:1 Francuska je lako i brzo preokrenula na 2:4 i prvih osam minuta riješila iu svoju korist. Ipak, Crna Gora je povela 6:5, ali je uslijedio novi pad u igri naših vaterpolista i i ubrzo je bilo i 6:8…

Crna Gora je mnogo oscilirala u igri, ali je nakon peteraca slavila protiv Francuske i došla do važnih bodova na otvaranju Evropskog prvenstva. Međutim, za izabranike Vladimira Gojkovića nema odmora, jer tek slijede teški dueli sa Španijom i Hrvatskom.

Popadić

“Sigurno da je mnogo lakše sad u nastavku turnira, već koliko puta smo ponovili prva utakmica na turniru svaka protiv vilo koje ekipe nije laka da se odigra. Samim tim što je drugačiji sistem takmičenja, tri utakmice, tri jake ekipe”, kazao je naš vaterpolista Vlado Popadić.

Popadić je i pored toga što Francuska nije iz prve klase vaterpolo nacija očekivao tešku i neizvjesnu utakmicu, jer se radi o selekciji u usponu.

“Očekivali smo da će Francuska sigurno pružiti mnogo bolji otvor nego na turniru u Italiji. To se pokazalo sinoć, ali bitno je da smo pobijedili, idemo dalje”.

Crna Gora bi pobkjedom protiv Španije, koja je izgubila prvi meč od Hrvatske nakon peteraca 14:12, obezbijedila plasman u četvrtfinale, ali je riječ o jendoj od najkvalitetnijih selekcija posljednjih nekoliko godina.

“Sigurno da je Španija jedan od tri favorita za medalju. U Fukoki su to pokazali po igrama, i na prethodnim takmičenjima da su među najozbiljnijim kandidatima za medalje. Na svjetskom prvenstvu smo odigrali jedan jako dobar meč protiv njih. Na kraju rezultatski možda nije djelovalo da smo bili toliko blizu, ali znamo koje kvalitete imaju. Perone koji je već u poznim igračkim godinama, ali i dalje igra na fantastičnom nivou, Granadosa koji je sigurno među najboljim napadačima na svijetu. Po meni možda i jedan od najboljih sistema koji već godinama primjenjuje”, kazao je Popadić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve