Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Veliko slavlje: Siti preokretom odbranio titulu, Liverpul dao sve od sebe (VIDEO)

"Građani" su nakon preokreta savladali Brajton u gostima 1:4 i s osvojenih 98 bodova odbranili titulu Engleskog klupskog takmičenja

Završeno je posljednje kolo Premijer lige i Mančester Siti je započeo slavlje.

Foto: Twitter

“Građani” su nakon preokreta savladali Brajton u gostima 1:4 i s osvojenih 98 bodova odbranili titulu Engleskog klupskog takmičenja.

Liverpul je dao sve od sebe i savladao Vulver Hemton na Enfildu 2:0, ali to nije bilo dovoljno za prestižnu titulu budući da su imali bod manje od aktuelnog šampiona.

Brajton je sjajno otvorio meč i u 27. minutu Glen Marej postiže pogodak nakon kornera Paskala Grosa, ali slavlje je bilo kratkog daha jer je odmah u narednom minutu Serhio Aguero nakon asistencije Davida Silve matirao Metju Rajana.

Siti je nastavio u visokom ritmu i u 38. minutu Ajmerik Laporte preokreće nakon sjajnog kornera Rijada Mahreza.

Dominacija “građana” se nastavila i u 63. minutu Mahrez je uvećao vođstvo, a Ikaj Gundogan je zaključio u 72. minutu meča.

“Redsi” mogu da žale za propuštenom titulom budući da su imali plus sedam u toku sezone u odnosu na “građane”, ali utjehu mogu naći u šansi za titulu najelitnijeg evropskog takmičenja koji se igra prvog juna u Madridu protiv Totenhema.

Nakon posljednjeg kola šampion Siti je osvojio 98 bodova, bod manje je imao drugoplasirani Liverpul, Čelsi je treći s 72 boda, a četvroplasirani je bio Totenhem s 71. bodom i oni su obezbijedili plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone.

Arsenal je završio peti s 70 bodova i obezbjedio grupnu fazu Lige Evrope, dok je Junajtet s 66 bodova omogućio kvalifikacije za drugo po rangu evropsko takmičenje.

Hadersfild je kao posljednjeplasirani s 16 bodova pao u drugu ligu, a takođe mu se pridružuju i Fulam s 26, odnosno Kardif s 34 boda.

Foto: Rezultati.com

 

 

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve