Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Veliki uspjeh: Šumaher osvojio Formulu 2

Mladi Njemac koji će naredne godine debitovati u F1 u bolidu Hasa je u drugoj sezoni karijere u Formuli 2 stigao do trona. Na kraju je imao 14 poena prednosti u odnosu na glavnog rivala Kaluma Ilota. Tokom sezone Šumaher je ostvario dvije pobjede i osam podijuma

Mik Šumaher (21), sin legendarnog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, postao je prvak Formule 2, nakon posljednje dramatične trke u Bahreinu.

Šumaher, Foto: Espn.com

Mladi Njemac koji će naredne godine debitovati u F1 u bolidu Hasa je u drugoj sezoni karijere u Formuli 2 stigao do trona. Na kraju je imao 14 poena prednosti u odnosu na glavnog rivala Kaluma Ilota. Tokom sezone Šumaher je ostvario dvije pobjede i osam podijuma.

Suočen sa velikom potrošnjom pneumatika i prinuđen na neplanirani pit-stop, Mik je trku u Bahreinu završio tek na 18. mjestu. Ipak, i Ilot je imao probleme u završnici pa Šumaherova titula nije ugrožena.

“Iskreno bez riječi sam, trka je bila nevjerovatna, dramatična do kraja. Tek kada šok prođe moći ću da govorim o tituli”, kazao je Šumaher nakon odlučujuće F2 trke.

Akademac i štićenik slavnog F1 tima Ferari je 2018. godine osvojio Formulu 3. Do sada je u Formuli 1 imao priliku da testira bolide Ferarija i Alfa Romea.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve