Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Veliki preokret Partizana protiv Makabija

Partizan je odigrao katastrofalno prvu četvrtinu koju je izgubio čak 29:11, ali je sve nadoknadio u trećoj koju je riješio u svoju korist 31:15 i u posljednjih 10 minuta dotukao Makabi.

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras poslije velikog preokreta u drugom poluvremenu Makabi u Beogradu sa 88:79 u 21. kolu Evrolige i ostvarili 11 pobjedu.

Partizan je odigrao katastrofalno prvu četvrtinu, koju je izgubio čak 29:11, ali je sve nadoknadio u trećoj koju je riješio u svoju korist 31:15, i u posljednjih 10 minuta dotukao Makabi.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Pi Džej Doužer sa 23 poena, dok je Džejms Naneli ubacio 20, uz devet asistencija.Makabi je predvodio Vejd Boldvin sa 19 poena, a Roman Sorkin ubacio je 14.

Partizan je deveti sa 11 pobjeda iz 21 meča, dok je Makabi šesti sa 12 trijumfa i devet poraza.

Ekipa Makabija mnogo bolje se snašla u ispunjenoj Beogradskoj areni u prvom poluvremenu. Tim iz Izraela u potpunosti je u prvom dijelu meča imao kontrolu, poveo je sa 16:0 bez promašaja u šutu iz igre. Prve poene crno-bijeli postigli su tek poslije šest minuta košarke, ali je prednost rivala i poslije toga rasla. U pojedinim trenucima Makabi je imao i preko 20 poena prednosti, a najviše su vodili sa 39:15.

Na poluvremenu je Partizan imao 16 poena zaostatka – 52:36.

Situacija se u drugom poluvremenu u potpunosti preokrenula.Iako je djelovalo u uvodna dva minuta treće čevrtine da se ništa drastično nije promijenilo i da će Makabi rutinski meč da privede kraju, crno-bijeli su uzvratili, čak i preokrenuli u jednom trenutku najviše zahvaljujući Kabolku, koji je na obje strane terena dominirao.

Makabi je u završnici četvrtine tim trenucima i dalje imao konkuretan ritam, a Boldvin je uz zvuk sirene donio izjednačenje za 67:67 poslije 30 minuta igre.

Posljednja četvrtina nije dobro počela po crno-bijele, pošto je u ranoj fazi Džejms Naneli napravio drugi nesportski faul, ali ispostavilo se, to nije poremetilo tim Željka Obradovića. Uslijedile su dvije vezane trojke Partizana,za vođstvo od 75:69 na sedam minuta i 35 sekundi do kraja.

Imao je Makabi nekoliko prilika da se vrati, pošto je Partizan upisao pet izgubljenih lopti, a izraelski tim promašio nekoliko otvorenih šuteva i zicera, pa su tako crno-bijeli uz mnogo sreće, uspjeli da zadrže stečenu prednost i upišu bitnu pobjedu u borbi za plasman u Top 8.

Baskonija je savladala Olimpijakos u Vitoriji 80:69 uz 21 poen Markusa Hauarda.

U poraženom sastavu istakao se Kenan sa 19 koševa.

Obje ekipe imaju skor od 11 trijumfa i 10 poraza.

Anadolu Efes je nadigrao Virtus 99:75.

Efes je pitanje pobjednika riješio praktično poslije prvih 20 minuta, pošto je na poluvremenu imao 21 poen prednosti, pa je u drugom dijelu imao lakši posao i bez problema priveo meč kraju, u svoju korist.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Darijus Tompson sa 26 poena i pet ukradenih lopti, Elajdža Brajant dodao 21 poen, uz po tri asistencije i skoka.

Ekipu Virtusa predvodio je Ife Lundberg sa 14 poena, dok je Džordan Miki postigao 12.

Efes je na 15. mjestu, sa osam trijumfa iz 21 utakmice, dok je Virtus treći, sa 14 pobjeda i sedam poraza.

Barselona je rutinski pobijedila Žalgiris 91:73, dok je Alba deklasirala Asvel u gostima 88:63.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve