Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Velika ljubav: Mali klub, velika navijačka priča iz jazbine

Još od dvadesetih godina prošlog vijeka Milvolova “jazbina” (The Den) bio je stadion koji je najviše puta bio zatvoren, sve se ponovilo tokom sedamdesetih i osamdesetih, pa čak i danas mnogi veliki klubovi Engleske se ne raduju eventualnim duelima FA kupu protiv “lavova”

Milvol je fudbalski klub koji vjerovatno nikome ne bi bio zanimljiv da uz sebe nema po mnogo čemu specifične navijače. Pomalo “ludake”, ali i nevjerovatno vjerne, hrabre (prije nekoliko godina spriječili teroristički napad u Londonu), raspjevane…

Jazbina, Foto: Cdm.me

Još od dvadesetih godina prošlog vijeka Milvolova “jazbina” (The Den) bio je stadion koji je najviše puta bio zatvoren, sve se ponovilo tokom sedamdesetih i osamdesetih, pa čak i danas mnogi veliki klubovi Engleske se ne raduju eventualnim duelima FA kupu protiv “lavova”.

Znali su i da nose bombu na gostovanja (1965. protiv Brentforda), da kidnapuju sudiju, ali i da sjajno navijaju, da od svog kluba i “jazbine” naprave kult, da ih pomene legendarni Del Boj u “Mućkama”, da se jedan od njih zaleti među teroriste i kaže: “Je**te se, ja sam Milvol”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve