Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vaterpolo: U17 reprezentacija putuje na EP

Naša selekcija igraće u grupi A sa Ukrajinom (nedjelja 12. septembar od 09:00h), Holandijom (ponedjeljak 13. septembar od 16:20h) i Italijom (utorak 14. septembar od 11:40h)

U17 vaterpolo rerepzentacija Crne Gore od nedjelje do 19. septembra učestvovaće na Evropskom prvenstvu na Malti.

Naša selekcija igraće u grupi A sa Ukrajinom (nedjelja 12. septembar od 09:00h), Holandijom (ponedjeljak 13. septembar od 16:20h) i Italijom (utorak 14. septembar od 11:40h).

U grupi B su selekcije Španije, Hrvatske, Malte i Rumunije, u grupi C igraće Mađarska, Rusija, Njemačka i Bjelorusija, dok su u grupi D ekipe Srbije, Grčke, Gruzije i Turske.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala.

Trener Milan Ćirović za ovo takmičenje odabrao je 15 igrača: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić. U stručnom štabu su još treneri Nikola Mijanović i Miodrag Mirović i fizioterapeut Ivan Borović. Crnogorski sudija na ovom takmičenju biće Veselin Mišković.

– Čeka nas jedno izuzetno zahtjevno takmičenje. Momci su radili dobro na završnim pripremama, iako zbog bolesti ekipe nijesmo mogli da učestvujemo na turniru u Mađarskoj koji bi bio prava provjera pred ovo veliko takmičenje. Odradili smo nekoliko sparing mečeva sa selekcijom Hrvatske, ali u dobrom raspoloženju čekamo start šampionata. Dobro je što na startu igramo, bar na papiru, sa lakšom selekcijom, to jest Ukrajinom. Da polako osjetimo bazen i pripremimo se za dva preostala meča. Najbitniji biće sa Holandijom, gdje bi pobjedom osigurali lakšeg rivala u osmini finala, ukoliko bi kao drugi završili takmičenje u grupi. Jer, Italija je jedan od favorita za medalju, ali sigurno da sa dobrim pristupom i maksimalnim angažovanjem, možemo i tu do dobrog rezultata. Glavni cilj je plasman u četvrtfinale, među osam najboljih. U toj fazi sve selekcije su izuzetno jake i svaka cilja medalju, a potrebno je i sreće. Ali, idemo meč po meč, poručio je trener Ćirović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve