Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Val Gardena: Odermat tek sedmi, Kildeu pobjeda u spustu

Marko Odermat i dalje ima prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Kildea. Marko je na 636 bodova, a Aleksander na 525

U italijanskoj Val Gardeni se u subotu održalo takmičenje u spustu u okviru Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Najbolji je bio Norvežanin Aleksander Omot Kilde koji je slavio po četvrti put ove sezone.

Kilde je glavni izazivač aktuelnog šampiona Marka Odermata u Svjetskom kupu i baš je u Val Gardeni uspio da smanji zaostatak u generalnom plasmanu. Švajcarac je bio tek sedmi u spustu sa 92 stotinke zaostatka za prvoplasiranim Kildeom.

Kilde je stazu odvezao u vremenu 2:02.35, dok je drugoplasirani Francuz Žoan Kleri imao 35 stotinki lošije vrijeme. Matia Kase iz Italije je bio treći.

Skijaši inače u Val Gardeni nisu vozili u petak zbog lošeg vremena, tada je na programu trebalo da bude super dži, dok će oni već u nedjelju i ponedeljak biti u Alta Batiji gdje ih očekuje dvodnevni program u toj disciplini.

Marko Odermat i dalje ima prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Kildea. Marko je na 636 bodova, a Aleksander na 525.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve