Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Magični Benzema potopio PSŽ i odveo Real u četvrtfinale; i Siti u narednu rundu

Francuski napadač je postigao tri gola za samo 17 minuta i doveo svoj tim do prolaza dalje

Revanš duel osmine finala Lige šampiona između Real Madrida i Paris Saint Germaina donio je veliku dramu i pobjedu domaćina rezultatom 3:1 što je s ukupnih 3:2 bilo dovoljno za prolazak Madriđana dalje. Briljirao je fantastični Karim Benzema.

Nakon što je u prvom meču Kylian Mbappe bio nezaustavljiv za Madriđane, reprezentativac Francuske je tokom sat vremena danas prikazao još bolju igru. U 13. minuti Mbappe je odlično prošao i šutirao, ali mu je Thibaut Courtois zaustavio udarac. Odgovorili su domaći u 25. minuti, ali je udarac Karima Benzeme otišao pored gola. Šest minuta kasnije Lionel Messi iskosa s lijeve strane prebacuje Courtoisa udarcem, ali lopta odlazi pored gola.

Kylian Mbappe je konačno postigao gol u 34. minuti, ali je on poništen zbog malog ofsajda nakon VAR asistencije. Ipak, to je bio uvod u ono što će se desiti samo pet minuta kasnije.

Nezaustavljivi Mbape je ponovo protrčao odbranu Reala, Alaba nije dobro ušao u šut i ostavio je prostor Francuzu koji pogađa za vodstvo gostiju. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme otvoreno je onako kako je prvo završeno, Mbapeovom sjajnom igrom.

Postigao je gol u 54. minuti nakon spektakularnog driblinga, ali je i on poništen nakon ofsajda.

Uslijedio je veliki preokret na krilima Karima Benzeme. Francuski napadač je postigao tri gola za samo 17 minuta i doveo svoj tim do prolaza dalje.

Prvi gol Benzema postiže u 61. minuti. Pogriješio je Gianluigi Donnarumma, a iskusni Francuz je to iskoristio za poravnanje.

U rasponu od dvije minute od 76. do 78. Benzema postiže nova dva gola. Prvo je iskoristio magičnu asistenciju Luke Modrića za 2:1.

A onda i dvije minute kasnije pogađa za žestok udarac PSG-u.

Parižani su se totalno “raspali” nakon preokreta Reala. Do kraja utakmice nisu bili ni sjenka onog tima koji je u tri četvrtine dvomeča bio puno bolji rival na terenu. Iako se očekivala ofanziva u nadi da izbore produžetke, fudbaleri PSŽ-a nisu uspjeli doći do željenog gola, tako da Real ide dalje.

U večrašnjoj drugoj utakmici osmine finala Mančester siti i Sporting igrali su bez golova 0-0. Plasman u narednu rundu izborio je Siti koji je u prvom meču slavio 5-0.

Tekstualni prenos mogli ste pratiti na portalu AKTUELNO

Real Madrid – PSG 3:1 (Benzema 61’, 76’, 78’ / Mbappe 39’)

90+3’ – Mbappe neće dobiti faul, iako je to tražio od sudije. Čini se da PSG završava nastup u Ligi šampiona.

90+1’ – Messi odlično šutira iz slobodnog udarca, ali lopta ide malo preko gola!

90’ – Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade. Toliko ima nade da gosti dođu do drugog gola i produžetaka.

89’ – Odlična šansa za Real! Modrić je odlično šutirao lijevom nogom s distance, ali je lopta otišla malo pored gola.

86’ – Rodrygo je jako loše šutirao, propala je ova izgledna šansa za Kraljevski klub.

85’ – Mogao je Real sada postići i četvrti gol, ali im nedostaje malo strpljenja u kaznenom prostoru. Sada će imati šansu iz slobodnog udarca s nekih 17 metara od gola PSŽ-a.

84’ – Sada Real Madrid čuva prednost, a PSG je predaleko od gola da bi uradio bilo šta ozbiljno.

80’ – Ovo je sada rezultat koji vodi Real u četvrtfinale! Podsjećamo, u Parizu je domaći tim slavio rezultatom 1:0.

78’ – Gooooooooooooool! Kakav meč u Madridu! Benzema samo 10 sekundi nakon što su gosti krenuli s centra postiže novi gol! Lopta mu se odbila, a on sjajno pogađa za 3:1 i donosi svom timu rezultat koji ih vodi u četvrtfinale.

77’ – Gooooooooooooooool! Benzema postiže gol nakon sjajne asistencije Modrića! Rezultat u dvomeču je sada anuliran, ako ovako ostane, onda će se igrati produžeci.

73’ – Velika šansa za Real! Lopta se odbila do Viniciusa koji je bio sam ispred Donnarumme, ali kako nije očekivao loptu, jako je loše reagovao i šutirao je preko gola. Povlači se Pari Sen Žermen. Umesto Paredesa na terenu je Idrisa Gej.

67’: Unio je Rijad Marez živost u igru Mančester Sitija, konstantno pravi probleme odbrani Sportinga.

66’: Dani Karvahal je van terena, a strateg Blankosa nada se da će mu Lukas Vaskez pomoći da dođe do neophodnog gola.

64’ – Velika šansa za Real! Rodrygo je ubacio, Benzema glavom šutira, ali nekoliko centimetara pored gola. Mogao je Real u samo tri minute anulirati prednost gostiju u ovom dvomeču.

Real Madrid – PSG 1:1 (Benzema 61’)

61’ – Goooooooool! Real dolazi do izjednačenja! Donnarumma je napravio veliku grešku, domaći igrači to koriste i nakon samo dva dodavanja Benzema je poslao loptu u mrežu.

58’ – Kroos i Asensio su izašli, na terenu su Rodrygo i Camavinga.

56’ – Još jednom je Mbappe nezaustavljivo krenuo prema golu Real Madrida, ali su mu domaći igrači krajnjim naporom izbili loptu.

55’ – Odmah pokušaj Viniciusa na drugoj strani, ali direktno u golmana PSŽ.

54’ – Mbappe postiže i drugi gol, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

49’ – Real nešto bolji u drugom poluvremenu, ali osim posjeda lopte ne mogu napraviti ništa više pred golom PSŽ-a.

47’: Otvorili su Građani furiozno drugo poluvrijeme, dva minuta bila su dovoljna Gabrijelu Žezusu da postigne gol. Ali, on je poništen poslije konsutacije sa VAR sobom

46’ – Nastavljeni su mečevi u Madridu i Mančesteru. Mančester siti obavio dvije izmjene u igru su Marez i Mek Ejti, dok su ostali u svlačionici Foden i Bernardo Silva.

KRAJ PRVIH POLUVREMENA NA OBJE UTAKMICE

44’ – Još uvijek je PSŽ bolji tim i dominira u Madridu.

39’ – GOOOLL! PSŽ zasluženo vodi protiv Reala! Neymar je izbacio Mbapea, a on još jednom pokazuje zašto je jedan od najboljih igrača svijeta i pogađa za 1:0. Šutirao je snažno u prvi ugao golmana Courtoisa i savladao ga.

37’ – Opet Benzema! Kroos je odlično ubacio s desne strane, a Francuz glavom šutira pored gola.

35’ – Šansa i na drugoj strani, Benzema je glavom šutirao, ali to lagano brani Donnarumma.

34’ – Mbape je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem je ranije bio Mendes.

31’ – I novi opasan i odličan napad PSŽ-a, Messi je bio u prilici, ali ni ovoga puta nije gol. Njegov udarac iskosa s lijeve strane nije uspio ući u gol.

27’ – Messi je sjajno pokušao uposliti Neymara i spojiti ga s golom Reala, ali je Carvajal to spasio u posljednji trenutak.

25’ – Odlična šansa za Real! Benzema je sjajno šutirao s nekih 20-25 metara, ali lopta je otišla malo pored gola.

24’: Oprobao je udarac Fil Foden, naišao je na zid. Adan je bio na pravom mjestu. Iz kornera Građani nisu zaprijetili.

22’ – Neymar je još jednom probao, ali opet to brani Courtois.

19’ – Još jedan opasan napad PSG-a, sada je Neymar s loptom bio u šesnaestercu, ali je njegov udarac blokirala odbrana Reala.

13’ – Velika šansa za PSG! Mbappe je s lijeve strane bio sam ispred golmana Reala, ali Courtois još jednom sjajno brani i spašava Real Madrid.

10. minut – Prošlo je 10 minuta od početka utakmice u Mančesteru, a domaćin je poslije pada Gabrijela Žezusa u kaznenom prostoru očekivao da će dobiti penal. Ali, glavni arbitar Meler nije pokazao na bijelu tačku, već da se igra nastavi.

11. minut: Pogriješio je Nejmar, stigla je lopta do Danija Karvahala,a desni bek Madriđana je nošen hukom sa tribina odapeo loptu. Nije bio ni blizu ovoga puta, ali taj pokušaj proizveo je aplauze navijača.

8. minut: Prva ozbiljnija šansa na meču! Protutnjao je Kilijan Mbape po boku, ušao je u šesnaesterac i opalio, ali je Kurtoa bio na pravom mjestu.

4. minut: Ne kalkuliše Kraljevski klub. Najavio je Ančeloti da Real kreće u napad i krenuo je. Probio je Vinisijus po desnom boku, ubacio je u kazneni prostor, uhvatio je Asensio volej, ali je njegov udarac blokiran.

3. minut – Ofanzivno su krenuli Građani od starta. Izlazi visoko Gvardiolin tim, pritiska posljednju liniju Sportinga. Želi Siti što prije da postigne gol

2. minut: Sudarili su se Toni Kros i Eder Militao u skoku, štoper Real madrida ostao je da leži na zemlji i previja se u bolovima.

1.minut Počeli su mečevi u Madridu i Mančesteru.

*Igrači na oba stadiona izlaze na teren, utakmice samo što nijesu počele!

Sastavi:

REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Alaba – Modrić, Kroos, Valverde – Asensio, Benzema, Vinicius

PSŽ: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Danilo, Verratti, Paredes – Neymar, Messi, Mbappe

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson – Egan-Rajli, Stons, Laport, Zinčenko – Fernandinjo, Gundogan, Bernardo – Foden, Žezus, Sterling.

SPORTING LISABON (3-4-3): Adan –Neto, Koates, Injasio – Poro, Ugarte, Tabata, Mateus Reis – Sarabija, Paulinjo, Slimani.

Parižani su u prvom meču došli do minimalne pobjede 1:0, iako su po svemu prikazanom zaslužili mnogo ubjedljiviju pobjedu. Ipak, Kraljevi imaju aktivan rezultat pred revanš i nadaju se da pred svojim navijačima mogu nadoknaditi zaostatak. Dobra vijest za Svece je da se nakon povrede u ponedjeljak Kylain Mbappe uspio oporaviti i nastupiće u večerašnjoj utakmici, a od prve minute če zaigrati zajedno s Neymarom i Messijem.

Sastavi ekipa.

U drugom meču sastaju se Manchester City i lisabonski Sporting, ali jasno je da nakon 5:0 za Građane iz prvog meča nema dilema oko prolaza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve