Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: PSŽ razbio Barselonu, het-trik Mbapea, Liverpul kaznio greške Lajpciga

Mladi Francuz postigao je het-trik, plesao po terenu i odigrao fantastičan meč. Šampion Francuske do pobjede je došao nakon preokreta - Mesi je u 28. minutu realizovao penal i Barsu doveo u vođstvo. Nakon toga na scenu je stupio sjajni Mbape

Fudbaleri PSŽ-a savladali su večeras u gostima Barselonu 4:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, u meču za pamćenje Kilijana Mbapea.

Mladi Francuz postigao je het-trik, plesao po terenu i odigrao fantastičan meč.

Šampion Francuske do pobjede je došao nakon preokreta – Mesi je u 28. minutu realizovao penal i Barsu doveo u vođstvo. Nakon toga na scenu je stupio sjajni Mbape.

Prvo je izjednačio u 32. minutu, nakon sjajne akcije i asistencije Veratija, da bi gol za preokret postigao u 65. minutu meča, a het-trik kompletirao nakon kontre u 85. minutu. U listu strijelaca upisao se i Mojze Ken, nakon asistencije Paredesa u 70. minutu.

Barsa u drugom dijelu nije ugrozila gol protivnika, djelovala je nemoćno i revanš u Parizu u ovom trenutku izgleda kao formalnost.

U drugom meču večerašneg programa Liverpul je slavio 2:0 protiv Lajpciga na neutralnom terenu u Budimpešti.

”Redsi” su otpor njemačkog tima slomili u drugom poluvremenu – prvo je Salah u 53. minutu postigao gol, a pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Sadio Mane.

Revanši su na programu desetog marta.

Barselona – PSŽ 1:4 (Mesi p. 27’ – Mbape 32’ 65’ 85’, Kin 70’)

Lajpcig – Liverpul 0:2 (Salah 53’, Mane 58’)

Tok mečeva:

90+6 – I to je to. Sjajna predstava PSŽ-a u Barseloni gdje su slavili s 1:4 uz hed-trik Kilijana Mbapea, dok je u Budimpešti Liverpul kaznio greške Lajpciga i slavio 0:2.

90+3 – Prilika za Lajpcig. Precizan pas je primio Hi-Čan Hvang i odmah pucao po golu. Međutim, nije bio dovoljno precizan i lopta je prošla nekolko centimetara pored lijeve stative.

90’ – Izmjena za Liverpul. Salah izlazi, a mijenja ga Vilijams.

89’ – Promjena za PSŽ. Kehrer mijenja Florencija.

85’ – GOOOL! Rapsodija PSŽ-a na Nou Kampu i brutalna partija Mbapea. Mladi napadač upisuje het-trik i čini se stavlja tačku na ovaj dvomeč. “Sveci” vode 4:1.

85 – Izmjene i za Barselonu i PSŽ. Brejtvajt mijenja Grzmana za Barsu, dok Danilo mijenja Kina za PSŽ.

82’ – Poigravao se Navas i umalo poklonio gol Grizmanu.

81’ – Novi karton za Liverpul. Dobio ga je Henderson zbog pregrubog starta.

79’ – Trostruka izmjena za Barsu. Pjanić, Trikao i Puig mijenjaju Buskeca, Pedrija i Pikea.

76’ – Peti žuti karton za Liverpul. Zabilježen je i Olmo.

74’ – Izmjena za PSŽ. Draksler je zamijenio Veratija.

73’ – Izmjene za Liverpul i Lajpcig. Šaćiri i Okslejd-Čemberlejn mijenjaju Firmina i Alkantaru za ”redse”, dok Hvong Hi Čan mijenja Kempla za ”bikove”.

71’ – Izmjena za Barselonu. Mingez mijenja Desta.

70’ – PSŽ vodi 3:1. Strijelac je Mojze Kin. Paredeš je centrirao, Kin glavom matirao Ter Štegena.

Prvi žuti karton za Liverpul. Dobio ga je Kabak.

68’ – Još jedna prilika za Mbapea, PSŽ u drugom dijelu daleko nadmoćniji od uspavane Barse…

65’ – Novi Karton za Lajpcig. Dobio ga je Anhelinjo zbog spoticanja.

65’ – PSŽ je preokrenuo i vodi 2:1 protiv Barselone. Ponovo je gol postigao večeras sjajni Kilijan Mbape

64’ – Dvostruka izmjena za Lajpcig. Pulsen i Orban mijenjaju Haidaru i Mukielea.

58’ – GOOOL! Liverpul uvećava prednost, Mane je strijelac.

53’ – GOOOL! Vodi Liverpul, Salah je matirao Gulašija. Egipćanin je kaznio loš povratni pas Sabicera.

52’ – Nova javna opomena za Lajpcig. Slavko Vinčić je pokazao žuti karton za grubi faul koji je napravio Nkunku.

50’ – PSŽ ponovo prijeti preokretom. Kin je pokušao iskosa sa desne strane, ali je Ter Štegen bio dobro postavljen.

47’ – Odmah u nastavku prilika za Lajpcig. Kristofer Nkunku je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati uz lijevu stativu, međutim Alison je to fenomenalno intervenisao.

46’ – Nastavljaju se mečevi u Barseloni i Budimpešti i PSŽ uvodi Andera Hereru umjesto Idrise Gejea!!!

Završeno je prvo poluvrijeme u Barseloni i Budimpešti. Nakon dobrih 45 minuta Barsa – PSŽ 1:1. U Mađrskoj nema golova, ali ni uzbuđenja – Lajpcig – Liverpul 0:0.

45’ – Druga prilika za Ikardija, ponovo je bio blizu. Korner je izveo Mbape, Ikardi najbolji u skoku, ali napadač gađa zamalo pored gola.

37’ – Ređaju se uzbuđenja na Nou Kampu. Brza kontra Barse, Grizman je tukao iz trka, međutim lopta je otišla pored stative.

32’ – Nova prilika za Liverpul. Endrju Robertson je pucao s velike udaljenosti, ali je lopta prošla malo iznad prečke. Da je ušla, ovo bi bio gol mjeseca.

32’ – GOOOL! Fenomenalna akcija Pari Sen Žermena koju je najbolji način krunisao Mbape. ”Sveci” su ekspresno odgovorili na vođstvo domaćina.

28’ – Malo je falilo da Barsa duplira prednost. Mesi je sjajno asistirao Dembeleu, ali udarac francuskog internacionalca bio je za zaborav.

27’ – Barselona vodi 1:0. Lionel Mesi je realizovao penal. Prethodno je u šesnaestercu Kurzava zakačio De Jonga. Kontakt je bio minimalan, Kujpers je nakon konsultacija sa VAR sobom pokazao na penal.

24’ – Nova šansa za Liverpul. Sadio Mane je primio centaršut unutar peterca i uputio opasan udarac glavom koji je prozujao nekoliko centimetara iznad prečke!

20’ – Prvi karton za PSŽ. Dobio ga je Idrisa Geje zbog preoštrog starta.

19’ – Opasan atak PSŽ-a. Ikardi je obišao Ter Štegena, ali udarac Italijana nije bio snažan pa je odbrana Barse uspjela da spriječi vođstvo gostiju.

15’ – Velika prilika za Liverpul. Mohamed Salah je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati ispod prečke. Peter Gulaši se bacio kao mačka i odbranio mu šut.

14’ – Dobar napad Barselone. Pedri je proigrao Grizmana koji iz teške pozicije šutira pravo u Navasa.

6’ – Ogromna prilika za Lajpcig. Dani Olmo je pucao glavom nakon centaršuta. Na njegovu nesreću, pogodio je samo lijevu stativu.

5’ – Prve javne opomene za Lajpcig. Žuti karton je dobio Amadou Hejdara zbog pregrubog starta, a Nordi Mukiele zbog prigovora.

1’ – Počinju okršaji u Barseloni i Budimpešti!!!

Barselona koja šest godina nezna za titulu na najvećem evropskom klupskom takmičenju suočiće se s prošlogodišnjim vicešampionom, dok će Lajpcig pokušati da iskoristi krizu Liverpula koja se pored loših rezultata u posljednje vrijeme u Premijer ligi suočava s velikim brojem povreda.

U večerašnjem susretu strateg Barselone Ronald Kuman neće računati na Arauha, Kutinja, Fatija i Roberta zbog povreda, dok menadžer PSŽ-a Maurisio Poketino u svom timu neće imati zvezdu svog tima Nejmara zbog povrede prepona, kao ni Di Mariju, Bernata, Dagbu takođe zbog povreda i Pembelea zbog koronavirusa.

S druge strane trener Lajpciga Žulijen Najdželsman zbog povreda neće računati na Forsberga, Henriha, Hartmana, Lajmera i Šobozlaija, dok menadžer Liverpula  Jirgen Klop i dalje nemože da računa na povrijeđenog Van Dajka, a tu su izostali i Fabinjo, Gomez, Jota, Kejta, Matip i Milner.

Postave:

Barselona: Ter Štegen – Lengle, Pike, Alba, Dest – Buskec, Pedri, De Jong – Mesi, Dembele, Grizman

PSŽ: Navas – Kimpembe, Markinjos, Kurcava, Florenci – Geje, Paredeš – Verati, Mbape, Kin – Ikardi

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Lajpcig: Gulaši – Upamekano, Klosterman, Anhelinjo, Mukiele – Hajdara, Kempl, Sabicer – Olmo, Adams, Nkunku

Liverpul: Alison – Henderson, Kabak, Robertson, Aleksander-Arnold – Vajnaldum, Džons, Alkantara – Firmino, Mane, Salah

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na Nou Kampu biće Holanđanin Bjorn Kipers, dok će pravdu u Puškaš areni dijeliti Slovenac Slavko Vinčić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve