Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Slavlje Sitija nakon preokreta u Madridu, Tusar presudio Juventusu

U duelu Zidana i Gvardiole, radovao se Katalonac, iako nije tako izgledalo do završnice utakmice

Mančester siti i Lion su ostvarili prednost pred revanše osmine finala Lige šampiona.

Hesus, Foto: AFP

U duelu Zidana i Gvardiole, radovao se Katalonac, iako nije tako izgledalo do završnice utakmice.

Nakon što su u prvom dijelu oba tima imala po jednu šansu, Siti je bolje počeo nastavak utakmice, ali Marez nije iskoristio dvije dobre prilike.

Kazna je stigla pola sata prije kraja, kada su slabo reagovali Otamendi i Rodri, a odlično najprije Modrić i potom Vinisijus, koji je asistirao Isku za pogodak.

Uslijedio je potom najbolji period igre “merengesa”, činilo se da bi mogli da uvećaju prednost, ali se onda za pet minuta sve promijenilo.

De Brujne je asistirao Gabrijelu Žesusu, koji je savladao Kurtou u 78. minutu. Tražili su domać faul nad Ramosom, kojeg jeste malo odgurnuo Brazilac, ali je sudija Orsato pokazao na centar.

Pet minuta kasnije Karvahal je oborio Sterlinga i skrivio penal, koji je u gol pretvorio Kevin De Brujne.

Nedugo zatim, direktan crveni karton dobio je Serhio Ramos, koji je spriječio Žesusa da vjerovatno otkloni sve dileme oko putnika u četvrtfinale.

Pred Realom je težak posao, a prednost će u revanšu, istina pred svojom publikom juriti i Juventus.

Lion je večeras savladao “staru damu” golom Lukasa Tosara u završnici prvog dijela.

Prije toga je Ekambi pogodio prečku gola Juventusa.

Gosti iz Torina jalovo su napadali u nastavku i moraće mnogo bolje, ako ne žele da već na startu nokaut faze se oproste od Lige šampiona.

Real Madrid – Mančester Siti 1:2 (60’ Isko – 78’ Hesus, 83’ De Brujne)

Lion – Juventus 1:0 (31’ Tusar)

Tok mečeva:

90+6’ – Kraj. Mančester Siti je napravio sjajan preokret protiv Reala u Madridu 1:2, dok je Lion sačuvao gol iz prvog poluvremena protiv Juventusa 1:0.

90+3 – Kakva prilika za Real. Ferland Mendi (Real Madrid) je bio u dobroj prilici nakon centaršuta sa boka, ali nije uspio zabiti s peterca. Lopta je prošla nekoliko centimetara pored lijeve stative.

90’ – Pet minuta nadoknade u Lionu, tri u Madridu.

89’ – Pokušaj iznude. Dibala pada u šesnaesterac, ali sudija samo odmahuje na prigovore igrača.

87 – Poništen gol Juventusa zbog ofsajda, strijelac je bio Dibala.

86 – Real nastavlja meč s igračem manje. Serhio Ramos dobija crveni karton zbog užasnog faula.

85’ – Kakva šansa za Juventus Gonzalo Iguain je pucao malo pored desne stative nakon što mu je sjajan pas u šesnasterac poslao Paulo Dibala.

84’ – Sporna situacija ispred gola Liona. Kristijano Ronaldo je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača.

84’ -Dvostruka izmjena za Real. Luka Modrić i Isko Izlaze, a mijenjaju ih Lukas i Luka Jović.

83’ – Preokret za Mančester Siti. Karvahal je napravio faul u kaznenom prostoru i skrivio penal koji je hladnokrvno realizovao De Brujne.

81’ Prinudna izmjena za Lion. Povrijeđeni Maksvel Korne izlazi, a mijenja ga Hoakim Andersen.

79’ – Nova šansa za Mančester Siti. Hesus je pratio centaršut i ponovo pucao glavom, ali mu je sad udarac otišao malo previsoko.

78’ – Maurisio Sari je odlučio unijeti živosti u svoju ekipu. Adrijen Rabio izlazi, a ulazi Federiko Bernardeski.

78’ – Gol za Siti. De Brujne je pokazao odličnu tehniku i lijepo centrirao u šesnaesterac, gdje je Gabrijel Hesus pucao glavom po golu. Ciljao je uz lijevu stativu i zabio. Rezultat je 1:1

78’ – Izmjena za Lion. Leo Duba izlazi s terena, a mijenja ga Keni Tete.

75’ – Nova izmjena i za Real. Zidan izvodi Juniora Vinisijusa, a umjesto njega ulazi Geret Bejl.

73’ – Nova izmjena za Siti. Bernardo Silva izlazi, a umjesto njega ulazi Rahim Sterling.

72’ – Ovo je bila velika šansa za gol Real Madrida. Serhio Ramos je krasno zahvatio loptu volejem, ali je protivnički igrač stigao blokirati njegov šut.

70’ – Izmjena za Juventus. Gonzalo Iguain mijenja Huana Kvadrada.

69’ – Opasna prilika za Juventus. Paulo Dibala  se našao u šesnaestercu i promašio! Šut mu je prošao kraj lijeve stative.

66’ – Izmjena za Lion. Karl Toko Ekambi će se odmoriti, a umjesto njega nastavlja Martin Terijer.

62’ – Izmjena za Juventus. Aron Remzi mijenja Miralema Pjanića.

61’ – Karton za Lion. dobio ga je Maksvel korne zbog ružnog starta.

60’ – Gol za Real. Isko je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Junior Vinisijus te je smireno zabio u lijevu stranu gola. Rezultat je sada 1:0.

57’ – Kakvu šansu sada nije iskoristio Rijad Mahrez.  Izborio se za prostor u šesnaestercu i pucao u lijevu stranu gola, ali je Kurtoa to sjajno obranio.

55’ – Sporna situacija ispred gola Sitija. Junior Vinisijus je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača.

54’ – Novi žuti karton za Real Madrid. Dobio ga je sad Luka Modrić zbog prežestokog starta.

50’ – Kakva šansa za Siti. De Brujne je poslao sjajan pas Rijadu Mahrezu koji je sa ruba šestnaesterca pucao malo pokraj lijeve stative.

48’ – Karton za Real. Dobio ga je Federiko Valverde.

46’ – Prošla je pauza i nastavlja se drugo poluvrijeme.

45+4’ Poluvrijeme. Nema golova u Madridu, uz po jednu odličnu šansu na obje strane. U Lionu golom Tusara vodi domaćin, a prethodno je prečku pogodio Ekambi.

45+2’ – Nova prilika za Siti. Nakon kornera De Brujnea, nije sjajno loptu odbio Kurtoa, uslijedio je volej Žesusa, ali su na pravom mjestu bili Ramos i Kazemiro i spriječili loptu da uđe u gol.

45’ – Tri minuta je produženo poluvrijeme u Lionu, dva u Madridu.

41’ –  Kakva šansa za Lion. Toko Ekambi nije uspio zadržati mirnoću i propustio je najbolju šansu utakmice. Pucao je malo iznad prečke.

38’ – Sporna situacija ispred gola Juventusa. Čini se da je Huan Kvadrado igrao rukom u šesnaestercu, ali je Mazano odlučio da nije penal i da se igra dalje.

33’ – Pep Guardiola je prisiljen napraviti neplaniranu zamjenu jer je Omerik Laporte povrijeđen i zamijenit će ga Fernandinjo.

31’ – Gol za Lion. Husem Akvar je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Lukas Tusar i zabio uz lijevu stativu. Rezultat je sada 1:0.

30’ – Šansa za Real. Karim Benzema je skočio visoko kako bi ispratio loptu iz centaršuta i zaprijetio glavom izbliza. Njegov dobar pokušaj, koji je išao prema lijevoj strani gola, je spriječio Ederson sa sjajnom odbranom!

29’ – Žuti karton za Mančester Siti. Dobio ga je Kevin Mendi i propustiće sljedeći meč  na Etihadu.

28’ – Nova šansa za Siti. Kevin De Brujne je bio u odličnoj šansi za gol duboko u šesnaestercu! Pucao je, ali je poslao loptu visoko iznad gola.

28’ – Prva javna opomena za Lion. Žuti karton je dobio Marselo.

21’ – Šansa za Siti. Gabrijel Hesus se zaletio u kazneni prostor da bi ispratio dodavanje i uputio udarac po sredini gola, ali Tibo Kurtoa je  bio spreman i spriječio njegov pokušaj.

21’ – Prva ozbiljna šansa za Lion. Karl Toko Ekambi je savršeno skočio na centaršut iz kornera i pucao glavom, ali je pogodio samo prečku, puno sreće za Šćešnog.

15’ – Bez konkretne akcije ni u jednom meču u prvih 15 minuta meča.

1’ – Počinju mečevi u Madridu i Lionu !!!

“Kraljevski klub” pod upravom Zinedina Zidana pokušaće da zaboravi prošlu sezonu kada je u osmini finala ispao od Ajaksa i vrati se na šampionski kolosjek, ali im neće biti nimalo lako jer igra protiv izuzetnih “građana” na kormilu s Pepom Gvardiolom.

S druge strane “stara dama” na krilima Kristijana Ronalda uvijek važi  za favorita  i igraće protiv neugodnih “dječaka” koji znaju da prirede iznenađenja.

Zidan za večerašnji susret zbog povreda neće imati Asensia i Azara u sastavu, dok takođe zbog povrede Gvardiola neće računati na Sanea.

Međutim, Rudi Garsia bi mogao da ima poteškoće budući da mu zbog povreda ne igraju Depaj, Kone, Rafael, Rejn Adelaide i Sole, dok kod Maurisija Sarija zbog povrede koljena neće igrati Demiral.

Postave:

Real Madrid: Kurtoa – Varan, Ramos, Mendi, Karvahal – Kazemiro, Valverde, Modrić – Benzema, Žunior Vinisijus, Isko

Mančester Siti: Ederson – Laporte, Otamendi, Mendi, Voker – Rodri, De Brujne, Gundogan – Gabrijel Hesus, Silva, Mahrez

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Lion: Lopes – Marselo, Markal, Denajer – Tusar, Akvar, Korne, Bruno, Duboa – Dembele, Ekambi

Juventus: Šćešni – De Liht, Bonući, Aleks Sandro, Danilo – Pjanić, Rabio, Bentakur – Dibala, Ronaldo, Kvadrado

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča u Madridu je Danijel Orsato, dok je u Lionu Španac Hesus Žil Mazano.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve