Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Crna Gora savladala i Poljsku, dominacija Jovanke Radičević

Jovanka Radičević, koja je odigrala poslednji meč u dresu sa državnim grbom pred navijačima u Crnoj Gori postigla je čak 12 golova

Rukometašice Crne Gore, poslije Španije (30:23) i Njemačke (29:25), pobijedile sui Poljsku sa 26:23 (12:12), pa će u drugu fazu prenijeti četiri boda.

Centralna figura meča bila je Jovanka Radičević, koja je u posljednjem meču u dresu sa državnim grbom, pred navijačima u Crnoj Gori, postigla 12 golova.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Jovanka Radičević sa 12, Đurđina Malović i Ivona Pavićević sa po četiri, odnosno Đurđina Jauković sa tri gola. Kod Poljske, Monika Kobilinski je postigla šest, Mariola Viratlek, Karolina Sala i Kinga Ačruk sa po tri gola.

Prvo poluvrijeme je donijelo atomski rukomet, borbu za svaku loptu i pedalj terana. Bilo je dosta oscilacija na obje strane. Poljska je bolje otvorila meč, vodila je sa 5:2 i 6:4, a Crna Gora na krilima odlične odbrane i navijača, stigla do 9:7. Poljska je uspjela da se vrati u meč do kraja prvog poluvremena – 12:12.

Jovanka Radičević, koja je odigrala poslednji meč u dresu sa državnim grbom pred navijačima u Crnoj Gori, postigla je pet, Đurđina Jauković, Đurđina Malović i Ivona Pavićević po dva gola. Kod Poljske, Monika Kobilinska je postigla četiri, a Karolina Sala tri gola.

U nastavku meča, Crna Gora je granitnom odbranom (jedan primljen gol za deset minuta), u režiji Jovanke Radičević u napadu, pobjegla na 18:13, ali je Poljska pokazala u prethodnim mečevima da se nikada ne predaje. Međutim, nije posustajala ni Crna Gora, na deset minuta prije kraja vodila je sa 22:16, što je bilo dovoljno da stigne do zlata vrijedne pobjede.

Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Poljska, Španija i Njemačka, ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Francuska, Holandija, Rumunija i Sjeverna Makedonija. Sjeverna Makedonija je završila takmičenje, Crna Gora prenosi četiri boda, a ostaje da se vidi koliko će bodova imati ostale selekcije u novoj grupi.

Duel u dvorani Morača mogli ste pratiti na portalu AKTUELNO.

KRAJ: Pobjeda Crne Gore protiv Poljske 26:23.

55. minut – Crna Gora ima stabilnu prednost i blizu je treće pobjede i maksimalnog učinka.

45. minut – Ivona Pavićević iz kontranapada donosi pet golova prednosti. Lavice vrlo sigurno ulaze u posljednju četvrtinu meča.

42. minut – Lavice sada dominiraju i imamo četiri gola prednsoti. U drugom poluvremenu za sada je Crna Gora primila samo dva gola, što govori da su naše rukometašice značajno unaprijedile igre u odbrani.

36. minut – Jovanka Radičević nastavlja sa sjajnom igrom i stigla je do osmog pogotka. Crna Gora ima dva gola prednosti.

31. minut – Nastavljena je utakmica.

Tok meča:

POLUVRIJEME – Vrlo tvrda utakmica koja odlučuje o prvom mjestu u grupi. Poljakinje su vodile većim dijelom prvog poluvremena, ali je Crna Gora uspjela do na samom kraju dođe do šanse da ima dva gola prednosti. Ipak, nijesu naše iskoristile napad, što su raspoloženje Poljakinje iskoristile i izjednačile na 12:12. Kod Crne Gore najefikasnija je Radičević sa pet postignutih golova, dok su Jauković i Malović. Najefikasnija u reprezentaciji Poljske je Monika Kobilinska koja je upisala četiri gola.

29. minut – Crna Gora dolazi drugi put do prednosti. Jovanka Radičević blista, postigla je pet golova.

26. minut – Novo izjednačenje 10:10 , strijelac iz sedmerca bila je Đina Jauković.

22. minut – Pred punim SC Morača vrlo izjednačen meč.

14. minut – Crna Gora uspijeva da anulira prednost Poljske. Odlična partija Jovanke Radičević koja je postigla tri pogotka.

10. minut – Golom Jovanke Radičević naše Lavice smanjuju prednost na jedan gol razlike. Imala je Radičević prilike iz kontranapada da izjednači, ali joj je lopta ispala.

8. minut – Poljakinje odlično otvorile meč i stigle su čak do tri gola prednosti 5:2.

4. minut – Obje selekcije su ušle u meč nervozno, pa su prvi golovi postignuti tek na početku 5. minuta

  1. minut – Počeo je meč.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
09.11.2022-19:40 19:40

Aj sa srecom Crnogorske lavice,tuguju svetosavski stakori URA,SNP,DF i glibave Demokrate.

Tara
10.11.2022-18:02 18:02

Zasto Jovanka napusta ..sport CG??