Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora savladala Grčku, Osmajić odlučio meč

U startnoj postavi su Stefan Savić, Marko Vešović i Stevan Jovetić, igrači koji su propustili duel protiv Jermena

Fudbaleri Crne Gore, u generalnoj probi pred takmičenje u B diviziji Lige nacija i duele sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Rumunije i Finske, pobijedili su Grčku u Podgorici sa 1:0, a gol odluke je postigao Milutin Osmajić, na asistenciju Novice Erakovića.

Izabranici Miodraga Radulovića uspjeli su da zatvore sve prilaze svom golu, dobili su bitku na sredini terena. Za tridesetak minuta igre, Crna Gora je stvorila tri dobre prilike.

Milutin Osmajić se u situaciji kada se našao oči o oči sa golmanom Grčke, spetljao, pa je lopta otišla preko gola. Nešto kasnije, mladi Nikola Krstović, koji je dobio priliku da debituje u seniorskom pogonu, uspio je da zbuni golmana Vlahodimosa, pa je iskosa sa desne strane pogodio stativu u situaciji kada su svi, pa i golman Grčke, očekivali centaršut.

Par minuta kasnije, slobodan udarac je sa dvadesetak metara izveo Stevan Jovetić, ali je Vlahodimos uspio da izbaci loptu u korner. Do kraja prvog poluvremena, uz mnogo prekršaja, uz mnogo seckanja igre, nije bilo uzbuđenja – 0:0.

foto fscg

Početkom drugog poluvremena, Jovetić je napustio teren, a umjesto njega, u igru je ušao mladi momak iz Sutjeske, Novica Eraković. U 60. minutu, Eraković je sjajno asistirao bivšem saigraču Milutinu Osmajiću koji je pogodio za 1:0. Pogledajte gol OVDJE.

Podsjećanja radi, pomenuti tandem je sličnu akciju izveo i protiv Jermenije, ali je Osmajić promašio zicer za izjednačenje. Ovoga puta je mirno dobio duel, jedan na jedan.

Do kraja utakmice, Grčka je krenula ofanzivnije ka golu Crne Gore, ali su izabranici Miodraga Radulovića kontrolisali dešavanja na sredini terena, držali su loptu u posjedu, nisu dozvoljavali rivalu da priprijeti golmanu Milanu Mijatoviću. Ipak, u samoj završnici Grčka je imala kolosalnu priliku da stigne do izjednačenja poslije prekida, ali je na radost navijača Crne Gore, defanzivna linije uspjela da otkloni opasnost ispred svog gola.

Miodrag Radulović je tokom utakmica protiv Jermenije i Grčke stekao uvid u mogućnosti velikog broja igrača, pa se sada sa nestrpljenjem očekuje takmičenje u B diviziji Lige nacija, odnosno dueli protiv Bosne i Hercegovine, Rumunije i Finske.

Tekstualni prenos mogli ste da pratite na portalu AKTUELNO.

Tok meča

KRAJ UTAKMICE: 

92. minut – Najbolja šansa za Grčku. Šutirao je s ivice šesnaesterca Pelkas,

86. minut – Grčka je imala šansu, ali je Tomašević odlično blokirao udarac napadača Grčke.

80. minut – Radulović dao šansu debitantima Rakonjcu i Janjiću. Ovacije za Osmajića koji je napustio igru. Iz igre izašao i vezista Marko Janković.

70. minut – Odlična šansa za Crnu Goru. Nakon kornera prvo je probao Vujačić, a zatim i Tomašević, ali je golman Grčke uspio da sačuva mrežu.

60. minut GOOOLLLLL! Strijelac Osmajić. Odlično je Eraković pronašao napadača Crne Gore koji je bio vrlo precizan. Stadionom Pod Goricom se ori “Ti si naša prva ljubav, Crna Gora volim te”.

51. minut – Žuti karton za Savića

46. minut – Novica Eraković umjesto Stevana Jovetića.

POLUVRIJEME

45. minut – Žuti karton za Marušića.

36. minut – Žuti karton dobija Siopis.

31. minut – Odličan šut Osmajića sa nekih 20 metara, nakon što mu je Jovetić bukvalno servirao loptu. Golman Grčke još jednom odlično intervenisao. Crna Gora sada u potpunosti kontroliše meč i konkretnija. Za pola sata igre naši su dva puta preko Osmajića i jednom Jovetića ugrozili gol Grčke.

29. minut – Slobodan udarac za Crnu Goru sa oko 20 metara. Jovetić je odlično šutirao, ali je golman Vlahodimos odlično intervenisao.

28. minut – Žuti karton za Bakasetasa.

23. minut – Imala je Crna Gora dvije poluprilike, ali nedostajalo je koncetracije u završnici. Naši sada su mnogo agilniji i kreativniji u napadu. Krstović je u želji da centrira pogodio stativu, lopta je došla do Jovetića, koji je izblokiran.

15. minut – Odlična lopta ka Osmajiću, ali naš napadač nije se najbolje snašao i šutirao je sa ivice šesnasterca pored gola.

10. minut – Grčka ima veći posjed lopte, ali i dalje nema nikakvih opasnosti za golmane.

9. minut – Žuti karton za Jankovića

5. minut – Bez bilo kakvih uzbuđenja na startu utakmice. Naši fudbaleri imaju sjajnu podršku s tribina.

 

  1. minut – Počela je utakmica.

CRNA GORA: Mijatović – Vešović, Savić, Vujačić, Tomašević – Marušić, Raičković, Janković, Osmajić – Krstović, Jovetić.
GRČKA: Vlahodimos – Liracis, Mavropanos, Hacidijakos, Cimikas – Buhalakis, Siopis, Bakasetas – Pelkas, Pavlidis, Duvikas.

“Hrabri sokoli” su prije četiri dana, uz učešće četvorice debitanata, izgubili u Jerevanu od Jermenije 1:0.

Naš nacionalni tim bio je vrlo oslabljen u toj utakmici, ali protiv “helena” to nije slučaj.

U startnoj postavi su Stefan Savić, Marko Vešović i Stevan Jovetić, igrači koji su propustili duel protiv Jermena.

Izabranicima Miodraga Radulovića susret sa evropskim šampionima iz 2004. godine biće posljednji pred start Lige nacija i četiri utakmice koje će odigrati u junu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve