Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Barselona i Bajern prošli za spektakl u četvrtfinalu

Barselona je kod kuće savladala Napoli 3:1 nakon 1:1 u Napulju, dok je Bajern i u Minhenu razbio Čelsi 4:1 uz trijumf na Stamford bridžu 0:3. Sastaće se u Lisabonu 14. avgusta, a bolji iz tog duela igraće sa pobjednikom okršaja Mančester siti - Lion

Fudbaleri Barselone i Bajern Minhena igraće u četvrtfinalu Lige šampiona.

Levandovski, Foto: AFP

Barselona je kod kuće savladala Napoli 3:1 nakon 1:1 u Napulju, dok je Bajern i u Minhenu razbio Čelsi 4:1 uz trijumf na Stamford bridžu 0:3.

Sastaće se u Lisabonu 14. avgusta, a bolji iz tog duela igraće sa pobjednikom okršaja Mančester siti – Lion.

Barsa je nakon 1:1 u Napulju bila pod pritiskom, ali je Napoli napravio previše grešaka na „Nou kampu”.

Bilo je 3:1 za domaćina, pogađali su Lengle, Mesi i Suares iz penala, dok je sa bijele tačke za Italijane strijelac bio Insinje.

U Minhenu je Bajern demonstrirao silu protiv Čelsija.

Slavio je 4:1, pa ukupnim rezultatom 7:1 iide među osam najboljih.

Levandovski je postigao 12. i 13. pogodak u Ligi šampiona ove sezone, upisali su se i Perišić i Toliso. Jedini gol za „plavce” bio je djelo Abrahama.

Barselona – Napoli 3:1 (10’ Lengle, 23’ Mesi, 45+1’ Suarez – 45+4’ Insinje) {4:2}

Bajern Minhen – Čelsi 4:1 (9’ 84’ Levandovski p., 24’ Perišić , 76’ Toliso – 44’ Abraham) {7:1}

Tok mečeva:

Kraj. Bajern selako prošetao protiv Čelsija ukupnim rezultatom 7:1 i igraće protiv Barselone u četvrtfinalu koja je savladala Napoli ukupnim rezultatom 4:2.

90+2’ – Žuti karton za Barselonu. Dobio ga je Luis Suarez i odmah ga je zamijenio Firpo Žunior.

85’ – Kakva je ovo šansa bila za Napoli! Hirving Lozano je pucao glavom nakon dobrog centaršuta u šesnaesterac, ali je pogodio lijevu stativu.

84’ –  Izmjena za Barselonu. Antoan Grizman MIjenja Moču Ramona.

84’ – Novi gol Bajerna. Alvaro Odriozola je poslao odličan centaršut u šestnaesterac. Robert Levandovski je ispratio loptu i izbliza uputio udarac glavom koji ulazi unutar desne stative. Pokazao je dobar osjećaj za gol, sjajan udarac. Vilfredo Kabaljero nije uspio spasiti mrežu. Rezultat je 4:1.

81’ – Bez sreće za Napoli. Arkadijus Milik je zabio gol, ali je poništen zbog ofsajda!

79’ – Sporna situacija za Napoli. Konstantinos Manolas  je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača. Đenaro Gatuzo je izvršio još dvije izmjene te ubacio Elifa Elmaza i Arkadijusa Milika umjesto Fabijana Ruiza i Lorenca Insinje.

76’ – Gol za Bajern. Korentin Toliso je sjajno zabio po sredini gola nakon što mu je odličnu loptu dodao Robert Levandovski.

71’ – Opasna akcija Napolija. Hirving Lozano je pucao glavom nakon dobrog centaršuta u šesnaesterac, ali je lopta otišla iznad gola

71’ – Nova dvostruka izmjena za Bajern. Džošua Kimič i Tijago Alkantara izlaze, a mijenjaju ih Alvaro Odriozola i Korentin Toliso.

70’ – Dvostruka izmjena za Napoli. Gatuzo mijenja Hoze Kaljehona i Pjotra Zjelinskog za Matea Politana i Hirvinga Lozana.

67’ – Nova prilika za Bajern. Tijago Alkantara se našao u prilici nakon centriranog kornera, ali njegov udarac glavom je blokiran.

64’ – Dvostruka izmejna za Bajern. Niklas Sule mijenja Žeroma Boatenga, a Felipe Kutinjo mijenja Ivana Perišića.

61’ – Opasan pokušaj za Bajern. Tomas Milerje dočekao centaršut koji je uputio Alfonso Dejvis, ali je pucao malo iznad prečke

60’ – Žuti karton za Napoli. Dobio ga je Pjotr Zjelinski.

53’ – Kakva je ovo šansa bila za Bajern! Alfonso Dejvis je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut.

49’ – Dobra prilika za Čelsi. Mejson Mauntje išao prema golu s loptom i pucao iz blizine, ali ga je Manuel Nojer pročitao i nevjerojatno mu obranio šut koji je išao nisko po sredini gola.

46’ – Sudije su dale znak za nastavak mečeva!!! Đenaro Gatuzo je napravio prvu izmjenu za Napoli ubacivši Stanislava Lobotku umjesto Dijega Demea.

Poluvremena na Nou Kampu i Alijans Areni i kiša golova. Barselona ima sve u svojim rukama i prednost 3:1 protiv Napolija, dok Bajern i u revanšu vodi 2:1 protiv Čelsija.

45+4’ Gol za Napoli. Ivan Rakitić je u želji da dođe do lopte napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru i skrivio penal koji je realizovao Lorenco Insinje.

45+1’ – Novi gol za Barselonu. Mesi je pao u šesnaestercu i nakon konsultacije VAR sobe dosuđen je penal koji je hladnokrvno realizovao Luis Suarez za velikih 3:0.

44’ – Gol za Čelsi. Temi Abraham je pokupio odbijanac i poslao loptu u mrežu. Nojer je bio nemoćan.

43’ – Žuti karton za Čelsi. Dobio ga je Emerson zbog pregrubog starta.

30’ – VAR poništio i gol za Barselonu. Rakitić je nabacio sjajnu loptu Mesiju koji je pogodio u desne rašlje, ali nakon konsultacije VAR-a ustanovljeno je da je Mesi igrao rukom.

28’ – Čelsi baš nema sreće. Kalum Hadson-Odoi je postigao pogodak, ali je nakon konsultacije VAR-a poništen jer se našao u ofsajdu.

24’ – Novi gol za Bajern. Ivan Perišić je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Robert Levandowski te je smireno zabio u donji desni ugao. Rezultat je sada 2:0.

23’ – Novi gol za Barselonu. Lionel Mesi je završio svoju prekrasnu solo akciju sa odličnim udarcem unutar šestnaesterca. Lopta je uletjela u lijevu stranu gola, a David Ospina je bio nemoćan. Rezultat je 2:0.

10’ – Gol za Barselonu. Klement Lengle se sjajno snašao na korner Ivana Rakitića i zabio glavom uz lijevu stativu.

9’ – Gol za Bajern. Robert Levandovski je izbjegao ofsajd poziciju i golman Kabaljero ga faulira za penal, da bi s bijele tačke bio neumoljiv i donio vođstvo 1:0.  Kabaljero je zaradio žuti karton zbog lošeg starta.

2’ – Prvi opasan pokušaj Napolija. Dris Mertens je pucao iz blizine, ali je samo pogodio lijevu stativu.

1’ – Počinju okršaji na Nou Kampu i Alijans areni!!!

U meču za biti ili ne biti, izabranici Kikea Setijena će ući u oslabljenom sastavu budući da zbog povreda neće igrati Kuenka, Dembele, Morer i Umtiti, takođe Buskets zbog žutih kartona i Vidal zbog crvenog, dok će momci Đenera Gatuza izaći u kompletnom sastavu.

S druge strane Henrik Flik zbog povreda neće računati na Komana i Pavara, dok Frenk Lampard osim ogromnog rezultatskog deficita neće moći računati na čak devet igrača i to na Aspilikuetu, Gilmora, Musondu, Pedra, Pulišića, Vilijana i Van Ginkela zbog povreda, Žoržinja zbog žutih kartona i Alonsa zbog crvenog kartona.

Postave:

Barselona: Ter Štegen – Lengle, Pike, Alba, Semedo – Rakitić, de Jong, Roberto – Suarez, Grizman, Mesi

Napoli: Ospina – Kulibali, Manolas, Rui, Di Lorenco – Deme, Zjelinski, Ruiz – Mertens, Insinje, Kaljehon

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Bajern: Nojer – Alaba, Boateng, Dejvis, Kimič – Alkantara, Gorecka – Miler, Perišić, Gnabri – Levandovski

Čelsi: Kabaljero – Zuma, Kristensen, Emerson, Džejms – Kante, Kovačić, Barkli – Abraham, Maunt, Hadson-Odoi

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni djelilac pravde na Nou Kampu biće Kunejt Čakir iz Turske, dok će na Alijans areni glavni arbitar biti Rumunac Ovidiu Hategan.

Podsjetimo se, sinoć su Mančester siti i Lion izborili plasman na završnom turniru u Lisabonu gdje će zajednički ukrstiti koplja, dok će odlukom žrijeba u četvrtfinalu igrati Atalanta protiv PSŽ-a, kao i Lajpcig protiv Atletiko Madrida.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve