Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

UFC: Džons kontroverznom odlukom sudija savladao Rejesa i ispisao istoriju

Nakon pet sjajnih i neizvjesnih rundi Džon Džons (26-1-1 nc) odbranio je titulu prvaka u poluteškoj kategoriji UFC-a pobjedom nad Dominikom Rejesom (12-1) u Hjustonu

Nakon pet sjajnih i neizvjesnih rundi Džon Džons (26-1-1 nc) odbranio je titulu prvaka u poluteškoj kategoriji UFC-a pobjedom nad Dominikom Rejesom (12-1) u Hjustonu. 
Foto: Analitika

Rejes je glavnu borbu UFC-a 247 uraganski otvorio i od samog starta napadao prvaka. Pogađao je izazivač raznim ručnim i nožnim tehnikama, no Džons je ostajao smiren i konstantno vršio pritisak. I u drugoj rundi vidjeli smo već nakon minute novi žestok napad izazivača.

Puno je toga prvak uspio izbjeći, ali neki su udarci ipak odsjeli na meti. Kako je borba odmicala tako je i Džons počeo sve češće pogađati, ali Rejes je na trenutke dobro izgledao i u trećoj rundi.

Posljednjih 10 minuta borbe donijelo je još veći pritisak Džonsa koji je smanjivao razliku u udarcima. Sve češće smo gledali i Džonove pokušaje rušenja od kojih je većinu Reyes zaustavio. Dio njih je i prošao, ali izazivač se brzo pridizao na noge.

Sva trojica sudija dala su, na iznenađenje Rejesovog tima, prednost aktuelnom prvaku (48-47, 48-47 i 49-46). Da je bilo obrnuto ne bi bilo iznenađenje jer je Rejes bio u prednosti prve tri runde.

Bila je to 14. pobjeda Džonsa u mečevima za titulu te sada s jednom više od legendarnog Žorža Sent- Pjera sam predvodi ovu tabelu!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve