Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

UEFA žestoko kaznila Partizan za ispade protiv Sabaha

UEFA je saopštila da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 eura i zatvaranjem dijela tribina za 17.000 mjesta na narednom evropskom meču

UEFA je saopštila da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 eura i zatvaranjem dijela tribina za 17.000 mjesta na narednom evropskom meču.

Kako se navodi u saopštenju, crno-beli su kažnjeni zbog niza propusta na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha koji je odigran 17. avgusta.

Partizan je tada poslije boljeg izvođenja penala eliminisao Sabah iz Bakua i izborio plasman u plej-of Ligu konferencija.

UEFA je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog rasističkih povika navijača zbog čega će crno-bijeli morati da zatvore dio tribina za 2.000 mjesta.

UEFA je kaznila Partizan sa 30.000 eura i zatvaranjem dijela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mjesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.

Partizan je kažnjen sa 30.000 eura zbog upada pristalica crno-belih po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 eura zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.

U saopštenju se ističe da će crno-bijeli morati da obavijeste UEFA-u, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordsjelanda.

Prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija između Nordsjelanda i Partizana biće odigran 24. avgusta u Danskoj, a revanš je nedjelju dana kasnije u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve