Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

UEFA: Totenhem duguje 1,2 milijardi eura

Odmah ispod su Real Madrid i Barselona sa 967 miliona, odnosno 841 milionom, kao jedni od najvećih zagovornika Superlige u kojoj vide spas od bankrota

UEFA je, samo dan nakon što je iznijeta ideja od 80 klubova koji će igrati u novoj “Ligi šampiona i Ligi Evrope”, iznijela internu analizu sa porukom da su bankarski dugovi narasli na čak 22 odsto u odnosu na godinu ranije.

Na vrhu liste je Totenhem sa dugom od 1,2 milijarde eura, vjerovatno iz razloga što je sagradio relativno skoro nov stadion.

Odmah ispod su Real Madrid i Barselona sa 967 miliona, odnosno 841 milionom, kao jedni od najvećih zagovornika Superlige u kojoj vide spas od bankrota.

Četvrti najveći dužnik je Mančester junajted sa 751 milionom, potom slijedi madridski Atletiko (536 miliona), Inter (390 miliona), Roma (271 milion), Juventus (223 miliona), Liverpul (103 miliona), a Top10 zatvara, gle čuda, Pari Sen Žermen sa “tričavih” 90 miliona.

Čak i pored dugova, svjedoci smo da ovi klubovi sve više ulažu u transfere, da se okreću atronomske cifre, posebno kada je riječ o Barseloni i Junajtedu, ali i pored toga “normalno” funkcionišu.

Pitanje je samo dokle…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve