Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

UEFA dodjeljuje dvije specijalne pozivnice za Ligu šampiona?

Namjera Uefe je da nagradi klubove koji su bili uspješni u takmičenjima pod njenim okriljem u periodu od pet godina, uoči sezone u koju bi bili pozvani

Evropska kuća fudbala (UEFA) došla je na ideju da uvede dvije specijalne pozivnice za učešće u Ligi šampiona, piše Marka.

U slučaju da se donese odluka, što neće biti slučaj prije 2024. godine, dva kluba imaće šansu da se takmiče u elitnom takmičenju iako to pravo nisu stekli plasmanom u nacionalnom prvenstvu.

Namjera Uefe je da nagradi klubove koji su bili uspješni u takmičenjima pod njenim okriljem u periodu od pet godina, uoči sezone u koju bi bili pozvani.

Na primjer, ako Čelsi nije među četiri najbolja tima u Premijer ligi i ne izbori plasman u Ligu šampiona kroz nacionalno prvenstvo, a osvojio je to takmičenje u posljednjih pet godina, UEFA bi mu dala pozivnicu.

Dodatno mjesto mogao bi izboriti klub koji se iz pete najjače lige prema Uefinom koeficijentu nije kroz svoju ligu plasirao u najjače evropsko takmičenje, a za sada je to ili portugalska ili francuska liga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve