Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

UCG: Testirani košarkaši Budućnosti

Igračima su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segementima tijela

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su u Sportskom centru “Morača” testiranje košarkaša KK Budućnost Voli, najvećeg i najuspješnijeg košarkaškog kluba u Crnoj Gori.

Foto: Cdm.me

Igračima su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segementima tijela.

“Testiranja i mjerenja su jako značajan segment u ukupnom trenažnom procesu i omogućavaju tačnije i sveobuhvatnije analize prilikom dizajniranja treninga. Hvala Fakultetu za sport što nam je na ovaj našin pomogao u tome”, istakao je trener Petar Mijović.

“Poslije crnogorske reprezentacije, francuskog šampiona Asvela, danas smo proširili bazu podataka vrhunskih sportista sa igračima Budućnost Volija, koji godinama prave odlične rezultate. Smatram da će podaci poslužiti stručnom štabu u individualnom pristupu igračima tokom trenažnih procesa, a nama za svođenje određenih zaključaka kada je morfologija vrhunskih košarkaša u pitanju. Zahvaljujemo se klubu na realizovanoj saradnji”, istakao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Mjerenje se obavili doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve