Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ubjedljiva nova pobjeda fudbalerki Crne Gore

Crnogorske fudbalerke ostvarile su i treću pobjedu u kontrolnim mečevima u 2023. godini. Nakon što su u februaru dva puta pobijedile Moldaviju, bile su bolje i od Sjeverne Makedonije 3:1 u Podgorici, u meču u kome su mogle i ubjedljivije da slave, ali u kome su još jednom pokazale da djeluju sve bolje i da igraju sa sve više samopouzdanja

Crnogorske fudbalerke ostvarile su i treću pobjedu u kontrolnim mečevima u 2023. godini. Nakon što su u februaru dva puta pobijedile Moldaviju, bile su bolje i od Sjeverne Makedonije 3:1 u Podgorici, u meču u kome su mogle i ubjedljivije da slave, ali u kome su još jednom pokazale da djeluju sve bolje i da igraju sa sve više samopouzdanja.

Crna Gora je odlično počela meč igrajući niz vjetar, a dva dobra prodora Mise Kuč i Medine Dešić, te neprecizni šutevi, bili su uvod u vođstvo.

U 15. minutu, Jasna Đoković mirno je primila loptu na ivici šesnaesterca, napravila dribling i plasirala je u donji desni ugao, 1:0.

U istom ritmu nastavile su “crvene” i nakon gola, moralo je da bude 2:0, ili čak 3:0.

Misa Kuč nije bila u goltereskom ritmu, uprkos odličnoj igri u polju. Prvo je njen šut u bliži ugao odbranila Pačurova, da bi zatim naša najbolja napadačica promašila zicer – glavom je sa druge stative, nakon idealnog centaršuta Helene Božić sa lijeve strane, poslala loptu pored stative.

I to kao da je bio momenat koji je okrenuo tok meča. Makedonke su se oslobodile pritiska, a Nataša Andonova pokazala zašto je cijenjena u evropskim fudbalskim krugovima već godinama – spektakularan šut sa 25 metara išao je pod prečku, ali je sjajan gol spriječila Anastasija Krstović, efektnom paradom.

Međutim, gošće su došle do izjednačenja u 33. minutu, kada je Ulta Maksuti iskoristila lošu komunikaciju golmanke i defanzivnih igračica, plasiravši loptu u mrežu iz pada sa desetak metara.

Poluvrijeme je završeno drugim zicerom naše selekcije, nije ga iskoristila Medina Dešić, koja je iz peterca mlako šutirala, a golmanka Pačurova skrenula loptu u korner.

“Crvene” su u nastavku potvrdile da su bolji tim, a do zasluženog novog vođstva stigle su u 60. minutu. Dešić je dijagonalom pronašla Jasnu Đoković, koja je sa desne strane ubacila u peterac, a Jelena Karličić glavom pogodila za 2:1.

Kuč je zatim mogla da postigne treći gol, opet je od nje uspješnija bila golmanka Pačurova, ali je zato u finišu meča maestralno asistirala Jeleni Vujadinović, koja je postavila konačan rezultat i ovjerila lijepu pobjedu.

Ovaj meč će se pamtiti i po seniorskom debiju dvije perspektivne igračice – Maše Tomašević i Tatjane Osmajić, članice naše kadetske selekcije.

Crna Gora – Sjeverna Makedonija 3:1

Stadion na Kampu FSCG. Gledalaca: 200. Sutkinja: Ivana Martinčić (Hrvatska). Strijelci: Jasna Đoković u 15, Jelena Karličić u 60. i Jelena Vujadinović u 86. za Crnu Goru, Ulza Maksuti u 33. za Sjevernu Makedoniju. Žuti karton: Armisa Kuč (Crna Gora), Ulza Maksuti (Sjeverna Makedonija).

Crna Gora: Anastasija Krstović – Jovana Sarić (65. Nađa Đurđevac), Marija Maraš (65. Milica Radunović), Maja Šaranović, Helena Božić – Aleksandra Popović, Jelena Karličić (88. Tatjana Osmajić), Darija Đukić, Jasna Đoković (82. Nikolina Caković) – Armisa Kuč (88. Maša Tomašević), Medina Dešić (82. Jelena Vujadinović).

Sjeverna Makedonija: Viktorija Pačurova – Aleksandra Jovanovska (49. Sara Velkova), Ana Milčevska (62. Katerina Petkova), Elma Šemsović, Viktorija Nedeva (88. Jovana Pavlovska)- Aleksandra Markovska, Gentjana Roči, Viktorija Nedeva, Marjana Necova (88. Tea Božinovska)- Ulza Maksuti (77. Hristina Joševska), Nataša Andonova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve