Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

U Zagrebu sahranjen Miroslav Ćiro Blažević

Na komemoraciju i sahrani bili su i predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, šef sabora Gordan Jandroković, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, Zlatko Dalić, glumac Enis Bešlagić i drugi

Fudbalska legenda, trener nad trenerima, Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je danas u Aleji velikana na Mirogoju u Zagrebu.

Osim brojnih građana i ljudi iz fudbalskog svijeta, sahrani je prisustvovao državni vrh, gradonačelnik Zagreba i mnogi drugi.

Na komemoraciju i sahrani bili su i predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, šef sabora Gordan Jandroković, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, Zlatko Dalić, glumac Enis Bešlagić i drugi, prenosi Index.hr.

Na Mirogoju se smjenjivala počasna straža.

Nakon sveštenikove molitve, klapa je otpjevala pjesmu “Moj lipi anđele” od Olivera Dragojevića. Kovčeg je spušten u zemlju uz taktove francuske pjesme “La Mer”. Okupljeni su se od njega pozdravili bacanjem ruže na kovčeg.

Podsjetimo, Blažević preminuo je 8. februara od posljedica raka. Imao je 88 godina.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o proglašenju 15. februara 2023. Danom nacionalne žalosti povodom smrti Miroslava Ćira Blaževića. Zastave su na pola koplja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve