Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

U Milanu zabilježen najtopliji dan od 1763. godine

U italijanskom gradu Milanu u srijedu registrovana je nova rekordno visoka prosječna dnevna temperatura od 33 stepena, nakon što je toplotni talas koji je počeo sredinom avgusta dostigao svoj vrhunac

U italijanskom gradu Milanu u srijedu registrovana je nova rekordno visoka prosječna dnevna temperatura od 33 stepena, nakon što je toplotni talas koji je počeo sredinom avgusta dostigao svoj vrhunac.

Bio je to najtopliji dan otkako je meteorološka stanica Milano Brera počela da bilježi temperature 1763. godine. Prethodni rekord od 32,8 stepena postavljen je 11. avgusta 2003. godine.

Italijanska prijestonica Rim zabilježila je rekordnu temperaturu od 41,8 stepena u julu.

Regionalna agencija za zaštitu životne sredine je u saopštenju navela da su 23. i 24. avgust bili najtopliji dani ljeta u cijeloj regiji Lombardija koja okružuje Milan, gdje je nekoliko gradova bilježilo temperature iznad 40 celzijusa.

Dodaje se da su “intenzivne i nenormalne” temperature pogodile i italijanske Alpe. Toplotni talas će ipak stati, navodi agencija, ustupajući mjesto jakim grmljavinama i naglim padom temperatura do 10-15 stepeni početkom sljedeće sedmice.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve