Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

U Budimpešti i Leskovcu konačna odluka

 Bugarska nije pomogla Crnoj Gori protiv Mađarske, pošto je primila gol u 97.minutu, ali bi iznenađenjem u Leskovcu mogla da lansira našu selekciju u Njemačku, koja bi pri tom morala da slavi večeras.

Reprezentacija Crne Gore trenirala je sinoć na „Puškaš areni“ u Budimpešti i zaključila pripreme za posljednji meč u kvalifikacijama za plasman na UEFA EURO 2024 protiv selekcije Mađarske.

Danas će u Budimpešti i Leskovcu pasti konačna odluka o drugom putniku iz grupe G na Evropsko prvenstvo, pošto je Mađarska remijem protiv Bugarske obezbijedila učešće.

Bugarska nije pomogla Crnoj Gori protiv Mađarske, pošto je primila gol u 97.minutu, ali bi iznenađenjem u Leskovcu mogla da lansira našu selekciju u Njemačku, koja bi pri tom morala da slavi danas.

Uoči treninga, na konferenciji za medije, o ambicijama naše selekcije u posljednjem meču u 2023. godini govorili su selektor Miodrag Radulović i defanzivac Stefan Savić.

Selektor Radulović započeo je svoje izlaganje čestitkom Mađarima na plasmanu na EURO 2024, uz konstataciju sa su zasluženo došli do velikog uspjeha.

“Čestitam Mađarima plasman na Evropsko prvenstvo, po svemu je zaslužen. Imali su kontinuitet, pobijedili sve rivale u grupi osim nas i nadam se da će tako i ostati. U pripremi za dva novembarska meča najavili smo da idemo na dvije pobjede. Prvi korak smo uspješno odradili, a u Budimpeštu smo došli da se nadigravamo, da pokušamo da napravimo i drugi korak koji smo planirali. Očekujem lijepu fudbalsku predstavu u kojoj će svi uživati, u kojoj će za nas najvažnije biti da ponovimo pristup iz meča protiv Litvanije, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Radulović je istakao da je za naš timn značajno da napravimo dobar rezultat jer želimo da kvalifikacije završimo na pravi način.

“Značajan nam je iz razloga što hoćemo na dobar način da završimo kvalifikacije. Bitno je da protiv učesnika EP pokažemo da smo dostojni protivnici i da smo imali dobre kvalifikacije. Želimo da uvećamo bodovni saldo, vidjećemo za koliko će to na kraju biti dovoljno. Svakako, igrali smo mnogo bolje nego što pokazuje broj bodova, iako ovih 11 nije malo. Ono što me raduje je da napredujemo. Igrači koji su ulazili i oni novi koji su se pojavili, poput Rubežića, Kuča, naravno i Camaj, podigli su nivo agresije, brzine i kvaliteta. Sačekaćemo da se završi meč sa Mađarima, ali svakako mogu da budem ponosan na odnos orema igri i partije koje smo pružili u ovom ciklusu. Naročito jer se sjećamo finiša nekih kvalifikacija, utakmice protiv Moldavije i drugih. Za reprezentaciju mora da se pruži 100 odsto i ako je tako onda vas fudbal nagradi”, naveo je selektor.

Selektor „sokola“ ističe da če biti određenih promjena u ekipi u odnosu na onu koja je počela meč sa Litvanijom.

“Moramo osvježiti ekipu, ali neće biti mnogo promjena. Imamo veliko samopouzdanje, a povratak Savića daje još više za pravo da budemo optimisti. Napravićemo jednu ili dvije izmjene. Nema potrebe za većim promjena jer su sve linije besprekorno funkcionisale i svi igrači su pružili ono što smo očekivali”, zaključio je Radulović.

Stefan Savić smatra da je naš tim u četvrtak protiv Litvanije odigrao jednu od najboljih utakmica u ovim kvalifikacijama.

“Šteta što je Bugarska dala autogol u posljednjoj sekundi, u suprotnom bismo imali veliku šansu jer bi sve zavisilo od nas. Pozitivno je, ipak, što je ekipa izašla veoma ozbiljno na teren u meču sa Litvanijom i nakon saznanja da su Mađari remizirali i plasirali se na Euro. Bila je to jedna od naših boljih utakmica u ovim kvalifikacijama, ali i generalno u posljednje vrijeme. Reakcija je bila vrlo pozitivna”, rekao je Savić.

Fenomenalni defanzivac ističe da bi naša selekcija igrala podjednako odgovorno i da „sokoli“ nemaju nikakvih šansi za plasman na kontinentalni šampionat.

“Dok postoji šansa, treba se nadati. Fudbal je čudna igra, a i da nemamo nikakvih šansi sigurno bismo izašli da se takmičimo. Motiv se ne dovodi u pitanje, želimo da odigramo kvalitetnu utakmicu, atmosfera je odlična i uradićemo sve što je do nas da probamo da se nađemo na Evropskom prvenstvu”, dodao je Savić.

Jedan od kapitena našeg tima vjeruje da rasterećenost Mađarske po pitanju rezultatskog značaja sjutrašnjeg meča može da bude mač sa dvije oštrice.

“Rasterećenost može da bude mač sa dvije oštrice. Nekad kad ekipe uđu opuštenije odigraju čak i bolje. To što su obezbijedili odlazak na Euro ne mora ništa da znači. Vidjećemo za koga će to biti olakšavajuća okolnost. Najvažnije je da uradimo ono što je do nas, ali svakako ćemo osluškivati što se dešava u Leskovcu, a znamo da će biti veoma teško da se sve završi povoljno za nas. Svakako, neće nedostajati motiva da odigramo pravu takmičarsku utakmicu”, zaključio je Savić.

Utakmica Mađarska – Crna Gora igra se večeras na stadionu “Ferenc Puškaš” u Budimpešti sa početkom u 15:00 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve