Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Tursko prvenstvo suspendovano do daljnjeg zbog napada na sudiju

Koca je u gužvi prišao sa strane Meleru i snažno ga udario u glavu, da je sudija završio na podu, a nakon što se ustao jasno se vidjela oteklina ispod oka.

Nakon što su svijet obišle slike i snimci sa utakmice turske lige između Ankaragučua i Rize (1:1), na kojima se vidi kako predsjednik Ankaragučua Faruk Koca odara pesnicom u glavu sudiju Umuta Melera, fudbal u Turskoj je suspendovan do daljnjeg.

Koca je u gužvi prišao sa strane Meleru i snažno ga udario u glavu, da je sudija završio na podu, a nakon što se ustao jasno se vidjela oteklina ispod oka.

Dok je bio na podu primio je i udarce nogom, a veću eskalaciju nasilja su spriječili fudbaleri oba tima.

Meler je uz hematom ispod oka uz veliko obezbijeđenje napustio stadion.

Sudija Meler

Zbog svega viđenog fudbal u Turskoj je suspendovan do daljnjeg, a oglasio se i prvi čovjek države Redžep Tajip Erdogan koji je osudio napad na Melera.

„Osuđujem napad na sudije. Nikada nećemo dozvoliti da se nasilje umiješa u turski sport“.

Nakon napada na sudiju Koca se požalio na zdravstveno stanje pa je i on završio u bolnici, ali nema sumnje da gad bude otpušten iz nje da ga čeka prviđenje i informativni razgovori.

“Odgovorni klub i njegovo rukovodstvo biće najstrože kažnjeni. Svi koji su ikada imali sudije na meti su saučesnici u ovom groznom zločinu. Odlukom Saveza, sve utakmice u ligama suspendovane su na neodređeno vrijeme”, rekao je predsjednik Saveza Mehmet Bujukekši poslije sastanka Upravnog odbora, prenijela je agencija Anadolija.

Meler je sudija koji se nalazi na UEFA elitnoj listi i sudi u svim takmičenjima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve