Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

“Trikolori” na “gaučose”, prvak Evrope sa Urugvajem za četvrtfinale!

Nokaut faza na Mundijalu startuje od 16 sati, spektakularnom utakmicom između Francuske i Argentine.
epa06804704 An Adidas Telstar 18 ball, the official match ball of the FIFA World Cup 2018, on display at the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, 13 June 2018. Russia will face Saudi Arabia in the opening match of the FIFA World Cup 2018, the group A preliminary round soccer match on 14 June 2018. EPA-EFE/PETER POWELL
FRANCUSKA – ARGENTINA (16 sati)

Prva utakmica osmine finala Mundijala igra se na Kazanj Areni, a sastaju se reprezentacije Argentine i Francuske. U nokaut fazi nema popravnog, pa svi timovi moraju dati svoj maksimum ako žele da nastave trku za trofej.

Francuzi su zauzeli prvo mjesto u grupi C, iako nijesu djelovai ubjedljivo. Upisali su pobjede protiv Australije i Perua, dok su sa Danskom odigrali meč bez golova. Protivnik im je Argentina koja je ljubitelje fudbala razočarala u grupnoj fazi, ali to ne znači da ih treba otpisivati. “Gaučosi” su se kroz “iglene uši” provukli u grupi D.

Na startu su remizirali sa Islandom, potom su deklasirani od Hrvata, da bi u posljednjem kolu protiv Nigerije u dramatičnom meču pobjedom izborili plasman među 16 najboljih ekipa.

URUGVAJ – PORTUGALIJA (20 sati)

U drugom derbiju na Olimpijskom stadionu Fist u Sočiju sastaju se Urugvaj i Portugalija. Urugvaj je maksimalno, sa sve tri pobjede izašao iz grupe sa domaćinom, i sa mnogo samopouzdanja dočekuje duel protiv šampiona Evrope.

Predvođeni Luisom Suarezom i Edinsonom Kavanijem Urugvajci hrabro izlaze na megdan Portugalcima koje predvodi, trenutno najbolji fudbaler svijeta – Kristijano Ronaldo.

Međutim, ni Urugvaj ni Portugalija nijesu impresionirali igrama u dosadašnjem toku šampionata. Portugalci se uzdaju u Ronalda koji je nebrojeno puta pokazao da može sam da riješi meč. S druge strane, glavni adut Urugvaja je ubojiti napadački tandem, Suarez-Kavani.

Ono što je sigurno, od 16 i 20 sati očekuju nas dva sjajna, uzbudljiva, okršaja fudbalskih čarobnjaka, za uživanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve