Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Titula stigla na Škveru: Rasli smo kroz finale i stigli do cilja

Trener Petar Radanović i igrači kroz dosta muke i neizvjesnosti prolazili su od prvog dana okupljanja, a uz sve to, podmlađeni tim, morao je da se nosi sa očekivanjima velikog crnogorskog brenda

Jadran je prošao prvi kroz cilj i stavio tačku na savršenu sezonu osvajanjem duple krune i dobrim pokušajem plasmana na završni turnir Lige šampiona.

Trener Petar Radanović i igrači kroz dosta muke i neizvjesnosti prolazili su od prvog dana okupljanja, a uz sve to, podmlađeni tim, morao je da se nosi sa očekivanjima velikog crnogorskog brenda.

U novu sezonu ušli su bez nekoliko standardnih igrača i reprezentativaca, a šansu su dobili momci koji su zakucali i otvorili vrata reprezentacije. Sve to iz Jadranove škole!

Mladost, uz iskustvo, kvalitetan rad, fokus na sve što je moglo da donese napredak i to brzi – obilježilo je sezonu sa osvajanjem sedme u nizu šampionske titule. U seriji sa Primorcem dugo su tražili idealnu formu, do koje su došli nakon prva dva meča i to kroz najjače oružje. Rasli su Novljani u defanzivi, što im je omogućilo rasterećeniji odnos u napadu, posebno u tranziciji koja je falila do trećeg meča u Budvi. Na ovim detaljima Radanović je najviše insistirao.

– Mislim da smo odigrali odličnu seriju sa Primorcem. Godina je bila takva i teška, ali uspjeli smo na kraju na pravi način da je završimo sa duplom krunom, koja je i kruna generacije. Rasli smo kroz finale, rasla je forma, što se pokazalo kroz fantastične tri četvrtine posljednje dvije utakmice. U prva dva meča nijesmo pružili koliko smo mogli, a nakon 1:1 dali smo sve od sebe, jer smo shvatili da smo u finalu, usred serije i da nema o čemu drugome da razmišljamo. Poslužili smo kockice i stigli do cilja, kazao je golman Petar Tešanović, MVP finalne serije.

Već početkom sezone Jadran je bio suočen sa izazovima novog formata Lige šampiona. Dugo je Novljanima trebalo zbog povreda i izolacija (Tešanović je na primjer nakon pretposljednjeg turnira morao u izolaciju u Budimpešti jer je bio pozitivan na koronu) da se podignu, a upravo su ovi detalji uticali za plasman na završni turnir. Situaciju je dodatno otežavala činjenica da su u regularnom dijelu domaće sezone izgubili od Primorca i Budve i sa druge pozicije sačekali polufinalnu i finalnu seriju.

– Pokazivali smo ogromnu želju tokom sezone, koja je do izražaja došla u finalnoj seriji. Željeli smo da trofej ostane u našim vitrinama i uspjeli smo. Kompletna sezona bila je uzbudljiva, a kao što sam i ranije pričao i najavljivao takva je bila i finalna serija. Primorac je pokazao veliki kvalitet, a mi smo uspjeli da izvučemo maksimum, pogotovu u posljednje dvije utakmice, kazao je kapiten Marko Petković.

Jadran je imao dvostruku korist od uspješne sezone. Rezultatski su prošli onako kako su željeli, a mnogi iz mlade plejade najavili su lijepu budućnost. Neki od njih već sada će ozbiljno konkurisati za A tim, neki će najvjerovatnije morati da sačekaju na minute nakon OI u Tokiju, uz pretpostavku da je vrijeme saveznik, a kvalitetan rad u Jadranu podstrek za ono što dolazi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve