Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Težak ispit na Kanarskim ostrvima

Budućnost na gostovanju Gran Kanariji čela izuzetno težak zadatak, pošto  španski tim ima svih osam pobjeda. Naš sastav je na učinku 3-5.

Košarkaši Budućnost Volija sjutra gostuju Gran Kanariji u devetom kolu Evrokupa, a španski predstavnik je lider grupe sa maksimalnim učinkom.

Trener “plavih” Andrej Žakelj kazao je da ekipa mora da poboljša koncentraciju u trenucima kada se meč odlučuje.

Budućnost na gostovanju Gran Kanariji čela izuzetno težak zadatak, pošto  španski tim ima svih osam pobjeda. Naš sastav je na učinku 3-5.

“Čeka nas težak put i teško gostovanje. Znamo da su bez poraza u takmičenju, jedan su od favorita takmičenja sa respektabilnim sastavom i vrlo dobrom igrom. Spremaćemo se za meč u ovom kratkom vremenu koje imamo i moramo da pokažemo bolji pristup, više energije, bolju koncentraciju i da budemo na nivou u defanzivi kako bismo došli do pozitivnog rezultata”, dodao je Žakelj.

Budućnost je u nedjelju šokantno poražena od Cedevita Olimpije u “Morači”.

“I dalje moramo da radimo na sebi, a ne da brinemo o protivniku – u ovom slučaju Gran Kanariji. Nemamo puno vremena, momci dobro treniraju, ali ima i puno stvari u kojima moramo da budemo bolji. Prije svega mislim na fokus i koncentraciju iz čega pravimo greške. Tu je i energija koja može i mora biti bolja”, kaže Žakelj.

Plej Podgoričana Kolbi Ros kazao je da je meč sa Gran Kanarijom veliki izazov za ekipu.

“Očekujem dobru utakmicu. Radi se o veoma dobroj ekipi koja igra sjajno kod kuće. Nemaju još poraz u Evrokupu i sigurno da nam je velika motivacija da ih prvi pobijedimo. Na nama je da sprovedemo u djelo stvari koje nam trener prenosi na treningu, da odigramo jako, sa stavom i da budemo pametni, jer jedino tako možemo doći do rezultata. Imam dosta povjerenja u svoje saigrače i sebe, tako da sam veoma uzbuđen zbog utakmice”, zaključio je Ros.

Meč na Kanarskim ostrvima počinje u 21 sat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve