Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Terzić: Odličnih 60 minuta, a onda pad koji ne smije da nam se dešava

Umjesto drugog vezanog trijumfa u prvenstvu, ''plavi'' su dozvolili domaćinu da se izvuče u posljednjih pola sata, a čak je i golman Miloš Dragojević spriječio preokret (2:2)

Budućnost je u Tuzima odigrala najboljih 60 minuta od početka sezone, imala dva gola prednosti na poluvremenu, stvorila sijaset prilika, neke su bili ziceri, ali ni to nije bilo dovoljno da ostvari pobjedu u derbiju sa Dečićem.

Umjesto drugog vezanog trijumfa u prvenstvu, ”plavi” su dozvolili domaćinu da se izvuče u posljednjih pola sata, a čak je i golman Miloš Dragojević spriječio preokret (2:2).

Podgoričani su na trenutak podsjetili na blistave šampionske trenutke, s tim što i dalje prolaze proces oporavka nakon debakla na evropskoj sceni. Pet bodova iz četiti kola malo je za klub kao što je Budućnost.

– Ne možemo da budemo zadovoljno podjelom plijena. Mi smo Budućnost i priznajemo samo pobjede, za Arenu je rekao Vasilije Terzić, koji nastavlja:

– Igrali smo odlično prvih sat vremena, kontrolisali igru i rezultat, ali desio nam se pad poslije primljenog gola. Ekipa Dečića je to iskoristila i stigla da izjednači. Tih 60 minuta jesu ohrabrenje, ali moramo tako da igramo čitavu utakmicu, da imamo kontinuitet. Vjerujem da je izdanje u Tuzima najava onoga čemu težimo, partija i učinaka kakve želimo, dodao je vezista ekipe koja brani duplu krunu.

Pobjede u posljednjim trenucima često dođu kao poručene, a upravo su “plavi” na taj način slavili u meču sa Podgoricom na svom terenu uoči gostovanje Dečiću.

– Timski napredak je bio očigledan u Tuzima, ali nešto još fali. Dominirali smo u prvom poluvremenu. Dva puta smo pogodili mrežu protivnika, a moglo je na poluvremenu da bude još više golova u našu korist. Propustili smo mnogo šansi, a to nam se desilo i početkom nastavka kada je trebalo da prelomimo utakmicu. I obično tako biva u fudbalu kada ne iskoristiš svoje trenutke, stigne kazna. Nijesmo najbolje reagovali na 2:1 i završilo se 2:2. To nije epilog koji nam odgovara, poručio je nekadašnji mladi reprezentativac.

Budućnost je u prethodne dvije godine dominantno osvajala trofeje. Za sada nije na tom nivou…

– Slaba izdanja na evropskoj sceni ostavila su posljedice. I dalje tražimo formu. Lijepo bi bilo da što prije uđemo u ritam i poslije svake utakmice dopisujemo pobjede. Vjerujem da ovaj tim može da ponovi prošlogodišnji rezultat. Možda ne tako superiorno, ali može do oba trofeja, smatra Terzić.

Mnogo turbulencija bilo je nakon evropskog kraha. Otišao je trener Mladen Milinković, a klupu je preuzeo Aleksandar Nedović. Ekipu su napustili kapiten i njegov zamjenik Petar Grbić i Draško Božović, a u međuvremenu je stiglo nekoliko novih fudbalera. Traka je prešla na ruku Terzića, koji je bio povrijeđen, ali igra sve bolje.

– Čast je i privilegija biti kapiten Budućnosti. Ujedno to je i velika obaveza. Pripala mi je ta uloga sa 22 godine i trudim se maksimalno da opravdam traku. Odlično znam što to znači, kaže Terzić.

Do dvonedjeljne reprezentativne pauze “plavi” će odigrati dvije utakmice. U srijedu gostuju Rudaru, a narednog vikenda dočekuju Zetu.

– Cilj je da osvojimo šest bodova do pauze. Idemo redom. Biće teško u Pljevljima, pogotovo što Rudaru gori. I oni su imali dobijenu utakmicu, a na kraju su izgubili od Petrovca pod Malim brdom. Meč sa nama im je za vađenje, ali gledamo sebe. Bolji smo i to treba da dokažemo pod Golubinjom. Očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu, zaključio je Terzić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve