Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Talović: Samo rezultatima možemo da natjeramo ljude da se okrenu Rudaru

Rudar je u tri dana srušio Iskru u Danilovgradu i Podgoricu na svom terenu trenutno je na osmom mjestu, u zoni baraža za opstanak. Dva vezana trijumfa ponovo bude nadu da će se u Pljevljima i naredne sezone igrati Telekom 1. CFL

Kada vam kasne pripreme, kada je cijela sezona u magli, poput one dobro poznate u Pljevljima.

Ćuković i Talović, Foto: Pobjeda.me

Kada vaš klub mora da moli za pomoć kako biste uopšte i dobili priliku da radite ono što najviše volite, onda vam preostaju samo dva puta da se predate ili da izađete na teren i svima pokažete koliko ste dobri, koliko volite klub, koliko mnogi griješe što su vam okrenuli leđa.

Upravo to su uradili fudbaleri i stručni štab Rudara u trenucima kada velikana crnogorskog fudbala drma najveća kriza, momci Vuka Bogavca sa dva vezena trijumfa odbili su da se predaju.

– Da, Rudar preživljava možda i najteže trenutke od postojanja i iskreno teško je ostati koncentrisan samo na fudbal pored svih problema okolo. Ipak, nekako odolijevamo i znamo da samo rezultatima možemo da natjeramo ljude iz lokalne samouprave i one koji vode dva privredna giganta u našem gradu, da se okrenu ka klubu i Rudar vrate tamo gdje mu je stvarno i mjesto u sam vrh crnogorskog fudbala, jasan je u razgovoru za Dnevne novine bio Danin Talović, momak koji je u posljednja dva meča dva puta pogodio za po 1:0 i velikih šest bodova Rudara.

Šta je to što Rudar ima, pa je jači od svih problema?

– Mislim da je zajedništvo ono što nas krasi i zaista i pored svih problema, ponekad ne možete da osjetite da dosta toga fali. Međutim, držimo se kao jedan, imamo pravu grupu momaka i sa ljudima iz stručnog štaba pokušavamo da se izdignemo iz trenutne situacije, objasnio je Talović.

Rudar je u tri dana srušio Iskru u Danilovgradu i Podgoricu na svom terenu trenutno je na osmom mjestu, u zoni baraža za opstanak. Dva vezana trijumfa ponovo bude nadu da će se u Pljevljima i naredne sezone igrati Telekom 1. CFL.

– Od prvog kola znali smo da imamo kvalitet, problem je bila fizička sprema, jer se kasnilo sa pripremama. Poslije prve reprezenterivne pauze pokazali smo da možemo da igramo sa svima, ali praćeni svim problemima nismo uspjeli da zadržimo kontinuitet dobrih igara”, prisjetio se Talović. “Ove dvije pobjede su nam ulile dodatno samopouzdanje i ako se prebrode finansijski problemi nakon januara, mislim da Rudar ima realne šanse da izbjegne baraž na proljeće.

Heroji su ovih dana svi igrači Rudara, ipak Talović je bio zadužen za toliko važne pogotke.

– Znače mi mnogo golovi, Rudar je moj matični klub, tako da to uvijek nosi posebnu težinu, a više od svega me raduje činjenica da su nam ti golovi donijeli šest bodova u ovoj teškoj situaciji, istakao je ”broj 20” Rudara.

Ipak…

– Ne bih se izdvajao, ovo su pobjede cijele ekipe svima u timu bih zahvalio na zalaganju i pristupu. Pokazali smo karakter i dobru atmosferu iz svlačionice prenjeli na teren. Nije bitno ko će postici gol, najvažnije je da Rudar pobjeđuje, zaključio je Talović.

Rudar će u nedjelju (protiv Jezera) odigrati posljednji meč u turbulentnoj 2020, a onda je i krajnje vrijeme da se neko okrene ovom klubu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve