Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska dominira: 26 od 30

Moglo bi se reći da su ''plavo-bijeli'' na ''DG areni'' igrali koliko im je trebalo, poveli su vrlo rano, ali je Suad Ličina vadio loptu iz svoje mreže u 37. minutu, da bi se Nikola Janjić u finišu prvog poluvremena pobrinuo da otkloni sve nedoumice oko pitanja pobjednika

Sutjeska je osvojila i tri boda protiv Podgorice, pa na prvenstvenu pauzu idu sa čak 26 osvojenih bodova, devet više od drugoplasiranih Iskre i Mornara.

Moglo bi se reći da su ”plavo-bijeli” na ”DG areni” igrali koliko im je trebalo, poveli su vrlo rano, ali je Suad Ličina vadio loptu iz svoje mreže u 37. minutu, da bi se Nikola Janjić u finišu prvog poluvremena pobrinuo da otkloni sve nedoumice oko pitanja pobjednika.

I u nastavku su Nikšićani imali više od igre, ali dva pogotka su im bila dovoljna da uknjiže osmi prvenstveni trijumf.

Darko Nikač ponovo se upisao u listu strijelaca i ne krije zadovoljstvo nakon meča.

– Najvažnije je da smo upisali tri boda. Bila je ovo teška utakmica, već smo se pomalo i zamorili i pauza će nam, sigurno, dobro doći. Igrao je domaćin agresivno pogotovo u prvom poluvremenu, ali imali smo odgovor za njih. Nijesmo odustajali od svoje igre i nećemo to činiti do kraja šampionata. Lijep je osjećaj kada osvojite 26 od mogućih 30 bodova, ali ne smijemo se uljuljkati, jer šampionat je dug i sigurno će mnogi biti značajno motivisani kada ponovo budu igrali s nama – rekao je napadač Sutjeske Darko Nikač.

Golman Suad Ličina smatra da im je meč s Podgoricom došao u pravo vrijeme, jer mislili su da će lakše s njima izaći na kraj, a namučili su se.

– Ovakve utakmice potvrđuju da nikoga nije lako dobiti, čak ni ekipe koje su u dnu tabele. Mogli smo i bolje odigrati, trebali smo iskoristiti nekolike lijepe prilike stvorene u finišu meča, ali najvažnije je da smo slavili i mislim da smo na kraju zasluženo pripisali bodove. Dakle, moramo se spustiti na zemlju. Sad imamo nekoliko slobodnih dana, a onda nastavljamo gdje smo stali. Ne znam je li koji tim do sada imao ovako uspješan start prvenstvene trke, ali tek će da se ”zakuva”. Dobri smo u polju, imamo iz meča u meč posjed za pohvalu, odbranu kao malo ko, a efikasni smo u napadu i šta bi još trebalo za osvarenje naših ambicija – konstatuje golman nikšićkog tima Suad Ličina.

Za dvije sedmice Sutjeska će ugostiti Zetu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve