Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Subotić uoči Evrokupa: Raduje me povratak Ivanovića, tražimo zamjenu za Vuda

“Plavi” su prošle sedmice igrali na Superkupu ABA lige u Zagrebu, gdje su u polufinalu ubjedljivo izgubili od Cedevita Olimpije

Trener Budućnosti Slobodan Subotić rekao je da ga raduje povratak u tim Nikole Ivanovića i da bi bilo sjajno otvoriti Evrokup pobjedom na parketu Unikahe.

Subotić, Foto: KK Budućnost

“Plavi” su prošle sedmice igrali na Superkupu ABA lige u Zagrebu, gdje su u polufinalu ubjedljivo izgubili od Cedevita Olimpije.

“Nije bilo lako poslije onakvog poraza od Cedevita Olimpije. Međutim, moramo se okrenuti novim obavezama. Počinjemo Evrokup gostovanjem Unikahi, raduje me što će ekipi pridružiti Nikola Ivanović. Unikaha je dobra ekipa, gledao sam njihovu utakmicu. Igraju moderno, brzo, dosta šutiraju za tri. Moramo odigrati jako u odbrani, ako mislimo da pobjedom otvorimo takmičenje. Bilo bi lijepo pobjedom na strani započeti Evrokup”, rekao je Subotić uoči današnjeg treninga “plavih”.

Protiv Cedevita Olimpije Budućnost fizički nije mogla da parira rivalu.

“Izdržali smo jedno poluvrijeme, imali smo zicer na 52:52. Realno je da nemamo snagu da odigramo dva meča zaredom na tom nivou. Imamo četiri nova igrača, koji su imali samo sedam zajedničkih treninga. Trebaju nam igrači na pozicijama tri i četiri i želim to javno da kažem. Ja sam doveo Vuda, ali se on nije uklopio u ovaj sistem, pa smo se odlučili da ga zamijenimo. Tražimo zamjenu, nije lako u ovom trenutku naći pravog igrača na tržištu.”

Pohvalio je i nadolazeće nade podgoričkog kluba.

“Mladi Žugić i Starovlah pokazali su da imaju potencijal i da mogu da pomoći. Međutim, treba nam igrač koji može napraviti kreaciju u napadu, ubaciti 15 poena i biti pomoć Bamfortu i Kobsu.”

Nema zamjerku na rad ekipe otkako je ljetos preuzeo kormilo prvaka Crne Gore.

“Zadovoljan sam momcima. Oni rade jako dobro od prvog dana i ne mogu naći trening da smo ga slabo odradili. Samo razmišljamo o Nikolinom povratku i igraču koji pokriva pozicije tri i četiri i visok je oko dva metra.”

Ni titula u regionalnom takmičenju u ovom momentu nije garancija da će ta ekipa dobiti kartu za evropsku elitu.

“Po nekim naznakama ABA liga neće imati sigurno mjesto u Evroligi, što je po meni katastrofa. Budućnost trenutno ima 10. budžet u Evrokupu. Vidjećemo šta će se dešavati tokom sezone”, zaključio je Subotić.

Unikaha i Budućnost igraće u srijedu od 20:45.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve