Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Studenti gostuju Krki, nadaju se nastavku pobjedničkog niza

Dvorana u Novom Mestu je specifična, mnogi su se u njoj okliznuli, ove sezone je to bio slučaj sa Mornarom

Nakon tri pobjede u prvih pet kola, dvije uzastopne, a pred večerašnje gostovanje Krki (21 čas), trener SC Derbija Andrej Žakelj ne želi nikakvu euforiju, jer zna koje mogu da budu posljedice.

– Start sezone je dobar, ali ostajemo na zemlji, nema velikih uzbuđenja, normalno se pripremamo za Krku, koja jeste neki naš rang i konkurent za opstanak u ligi. Još uvijek nam je to cilj, tako da radimo na tome – ističe Žakelj.

Slovenački trener na klupi ”studenata” dobro poznaje Krku.

– Krka je pokazala da igra timski, imaju iskustvo u Stipčeviću i Laporniku, koji im daju puno. Uz neke mlade i perspektivne igrače, to je vrlo ozbiljan tim, sa dobrim trenerom. Trebaće puno koncentracije i energije da ih zaustavimo u onome što rade dobro. A mi treba da radimo stvari koje znamo. Opušteno čekamo meč, svi se nadamo da će pobjednički niz i dalje trajati – dodaje Žakelj, koji, vjerovatno, neće moći da računa na Vasilija Baćovića, koji je zbog povrede leđa propustio i prethodni meč sa Cibonom.

Dvorana u Novom Mestu je specifična, mnogi su se u njoj okliznuli, ove sezone je to bio slučaj sa Mornarom.

– Nije lako igrati u toj dvorani, imaju dobru publiku. Svim ekipama je tamo teško, biće i nama. Moramo da budemo fokusirani, ja se nadam pobjedi. Ako ne bude, idemo dalje sa glavom gore ako damo maksimum – kaže Žakelj.

SC Derbi je u dobroj formi, pokazao je to u posljednja dva meča, u kojima je u gostima savladao Split i kod kuće Cibonu.

– Izlazimo iz veoma bitne pobjede protiv Cibone, odlične ekipe, koja to pokazuje na terenu iz utakmice u utakmicu. Čeka nas nimalo laka utakmica protiv Krke, koja na svom terenu igra mnogo agresivno i tvrdo. Utakmica će, zbog toga, biti veoma zahtjevna. Imaju odličnog plejmejkera, od kojeg im, uglavnom, zavisi igra. Ako njega uspijemo da zaustavimo i još neke nosioce igre, mislim da možemo da se nadamo dobrom rezultatu – kaže Andrija Slavković, bek/krilo SC Derbija.

– Sala je specifična, mala, kad se napuni veoma je teško igrati u njoj. Zato je Krka na domaćem terenu nezgodna ekipa – upozorava Slavković.

Košarkaš SC Derbija ističe da je hemija u ekipi odlična, i da se to vidi na terenu.

– Svi momci su, trenutno, u dobroj formi, mlada smo ekipa, većina igre nam zavisi od borbenosti i trčanja, mislim da to opravdamo na terenu – zaključio je Slavković.

Crnogorska liga dobrodošla

Pored ABA lige, ekipa SC Derbija igra i domaću Prvu A ligu, sa ciljem da više prostora dobijaju mlađi igrači. U prvom kolu su ”studenti”, u gostima, savladali Sutjesku.

– Meni kao treneru to malo poremeti pripremu za utakmicu ABA lige. Ali nema veze, znamo zašto to radimo, zbog mladih igrača, to je svrha svega. Ovi mladi su u prvom kolu pokazali da mogu da igraju, dobiće još više minutaže, a dobiće i neki ostali. Crnogorska liga je za naše juniore i ostale mlade igrače koje imamo vrlo dobrodošla – kaže trener Andrej Žakelj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve