Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

STRAVIČNO ISKUSTVO SVJETSKOG PRVAKA! Otkrio što se događalo prije borbe ‘SKORO ME UBILO’

Zbog cijele situacije, Fury je stao s treninzima i pripremama za meč kako bi bio uz kćer, a sve je ostavilo traga na njegovoj fizičkoj, ali i psihičkoj spremi navodi Furyjev otac

Tyson Fury, 33-godišnji britanski bokser odbranio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nokautiravši dvije godine starijeg Amerikanca Deontaya Wildera.

Nokaut se dogodio u 11. rundi borbe koja se održala u Las Vegasu, u T-Mobile Areni.

Ipak, borba je skoro bila odgođena, tvrdi Furyjev otac John.

Oživljavali mu kći

Naime, Fury je u avgustu ove godine dobio kći Athenu, no nakon porođaja došlo je do komplikacija pa su je ljekari morali oživljavati, na tri minute je izgubila puls. Na sreću, doktori su je uspjeli vratiti u život. Zbog cijele situacije, Fury je stao s treninzima i pripremama za meč kako bi bio uz kćer, a sve je ostavilo traga na njegovoj fizičkoj, ali i psihičkoj spremi navodi Furyjev otac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Fury (@parisfury1)

“Došao sam u bolnicu i rekao mu da mora odraditi bar nekakav oblik tjelesih vježbi, da ne može samo sjediti. Kazao sam mu da odemo malo istrčati kako bi se osjećao bolje”, započeo je otac boksera za Daily Mail.

“Ja sam 56-godišnjak te imam oko 130 kilograma. Tokom trčanja njegova pluća su skoro otkazala, dok ja nisam ništa osjetio. Mučio se, a trčali smo svega pet kilometara. Poslije trčanja mi je rekao: “Ovo me skoro ubilo”. Cijela situacija odvila se četiri sedmice uoči velike borbe. Duboko u sebi bio sam zabrinut, mislio sam da se ne treba boriti”, zaključio je John Fury.

Bokser i njegova supruga Paris već su izgubili dvoje djece zbog komplikacija u trudnoći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve